40 386 néző láthatta, ahogy a spanyol bajnokság 18. fordulójában az akkor tabella első Real Madrid az utolsó percekben veszíti el a mérkőzést a házigazda, az akkor tabella második Sevilla otthonában. Sokan emlékezhettek a találkozóra, hiszen ebben az időben egyébként is sokszor találkozott a két gárda  a CdR miatt is (a Real Madrid B sikerrel vette az akadályt), de inkább azért maradt meg emlékeink között a meccs, mert Zidane meglepetésként az 5-3-2-es felállást választotta, amely nagyon nem ízlett a Sevillának, de a Realnak sem; valamint Benzema labdavesztése a 92. percben egy bedobás után azt eredményezte, hogy a friss téli igazolás, Jovetic egy átlövésből mattolta Navast. Akkor a nyakunkra értek az andalúzok. Lássuk, most hol tartunk.

 

A Realnak a forduló után 40 pontja volt, a Sevilla pedig 39 egységgel ott volt a nyomunkban. A Barca akkor 38-cal harmadik volt.

Most, a 36. fordulóhoz érve 84 pont áll a nevünk mellett, a Sevilla mellett pedig 69 – ráadásul nekünk még a Celta ellen van egy elmaradt meetingünk. Valahol tavasszal a sokak által – közéjük tartozom én is – a legjobban várt 2016/17-es fociprojekt (Sevilla+Sampaoli) elhalt. Sok oka lehet ennek. Ugye, szóba hozták Sampaoli mestert az Albicelestes kispadjával, két fronton kellett helyt állniuk és a sérülések sem erősítették az esélyeiket. Valamint Monchi már bejelentett távozása (új klubja jövőre: AS Totti) is zavart kelthetett az erőben, bár szezon közben az igazolásokért felelős guru talán semmilyen hatással nem kellene, hogy legyen az aktuális csapatra. Mindenek előtt azonban a Leicester elleni BL-kudarc rántotta a mélybe őket. 

A csütörtöki hírek szerint találkozó előtt négy fontos játékos egészségi állapota bosszantja Sampaolit: Vitolo (41 meccs a szezonban), Escudero (39 meccs), Mariano (43 meccs) és a csapatkapitány Iborra (50 meccs).  Tehát az alapcsapat tagjairól van szó. Sőt, a tegnapi kerethirdetéskor kiderült, hogy a következő játékosok nem került be a vendégek keretében: Rami, Escudero, Iborra, Nasri, Ganso, Pablo Sarabia.  Kérdés, hogy az edző mit akar kihozni a meccsből. A Sevilla negyedik a bajnokságban. Két forduló múlva is negyedik lesz – BL-selejtezős helyen fognak végezni. Ugyan a matek alapján az AtMa még fogható lenne, de Cholo csapatának egy, azaz egy pont kell a biztos harmadik helyre. A hatból (ellenfelek: Betis, Bilbao). A Villarreal, amely csapat az ötödik pedig maximum utolérheti a Sevillát, ha az kikap az utolsó két fordulóban, de tegyük gyorsan hozzá a tényt, miszerint a 38. fordulóban hazai pályán fogja a Sevilla a földbe állítani a tökutolsó Osasunát. Tehát a bajnoki helyezések le vannak osztva a 3. helytől kezdve.

Ennek természetesen ellent mond az argentin védő, Gabriel Mercado. Szerinte a csapata idén már kétszer jól játszott ellenünk (3-3; 2-1) és minden esélyük meg van, hogy újra jól teljesítsenek. Még nem mondtak le a harmadik helyről. Nico Pareja viszont azt nyilatkozta, hogy a negyedik helyet kell bebiztosítani, és ez az év már így is pozitív számukra, még akkor is, ha tisztában vannak vele, a BL-ből a saját hibájukból estek ki (Nasri és Sampaoli piros lapja – egyik sem vallott érettségre, nem is tudom, edzőt mikor állítottak ki BL-kieséses szakaszban – de remélem nem Mou volt az nálunk.) Mintha ők maguk sem tudnák, mire fókuszáljanak. Ez pedig veszélyessé teszi a Sevillát. Kiszámíthatatlanná. Pareja azt is elmondta, hogy dominálni akarnak a pályán. Ez nem lesz nehéz: Zidane szinte soha nem törekedett arra, hogy csapata dominálja a meccseket. Helyette arra koncentrálnak, hogy megnyerjék azokat.

Ellenfelünk utolsó 5, vendégként játszott meccsén nyeretlen maradt. Két döntetlen és három zakó – kikaptak a Malagától, a Matractól, Barcától; döntetlen a Valencia, az Alaves ellen. Vendégként ellenünk 2008-ban nyertek utoljára. Tavasszal leginkább a védekezésük színvonala romlott (nézzzétek meg a Malaga elleni meccsük összefoglalóját lentebb), így abban a megnyugtató helyzetben vagyunk, hogy előre tudjuk ismét: mindkét gárda egy-egy lőtt góllal számolhat. Másképpen fogalmazva: a Real kell, hogy hamarabb meglője a saját második találatát.

A Sevilla megállított minket a veretlen úton, hiszen előtte 40 meccsen nem találtunk legyőzőre. Ők akkor keresztbe tettek. Most nem tehetik meg újra. A bajnoki cím hív, csalogat, vár minket. Le kell pofozni ezt a három csapatot. Mindegy, tökmindegy, milyen csapattal áll ki Zidane, a bench vagy a gála – nyerni kell. Nem szabad pontvesztésre gondolni. A Sevilla képes arra, amire az AtMa: letámad, borzasztóan letámad a meccs elején és szúr, és döf, és rossz esetben talál. De nem tudom, hogy akarnak-e ezek a srácok most a Bernabéuban. Gondoljanak a nyaralásra, a szerződésükre. Ne most arcoskodjanak.

Jose-Jose… mit vársz? Legyenek Granada? Ugye, hogy elképzelhetetlen. A Sevillát meg kell verni. Tudásban. Erőnlétben. Akaratban.

Rendben, akkor a hogyan és kikkel a kérdés. A Sevilla ellen Ronaldo lesz a mi nyerő emberünk – a statisztika szerint. A kedvenc ellenfele érkezik! Nekik lőtte a legtöbb gólját. Most nincs ok arra, hogy ne a GÁLAkezdő menjen fel, ahol Bale helyett Isco, vagy James kap szerepet. Itt pedig ismét rátérünk a pletykákra. Ha igazak azok, akkor adott esetben a Liga középpályásainak legjobb támadója (kanadai táblázat szerint) jövőre már az MU színeiben fogja átkozni ügynökét, hogy Mou csapatába vitte bunkerezni. A másik játékosunk Pepe, aki iránt az Inter, az Fener és természetesen Kína is érdeklődik. Mivel nem került be a listába, így elvesztettük az esélyt (szurkolók és Pepe is), hogy a Bernabeu közönsége előtt búcsúzhasson el tétmeccsen.  (Bár még nincs meg a hivatalos meccskeret, de ZZ tegnapi nyilatkozata alapján kimarad.)

Possible kezdő I. (ekkor még nem volt elérhető a Sevilla utazó kerete)

Elvilekben Varane is kimarad, így a Danilo-Nacho-Ramos-Marcelo szektor biztos, mint ahogy a CKM is. Benzemát a villanása biztosan bent tartja a csapatban, Ronaldóról pedig már volt szó. Ok, van esély arra, hogy Zidane megtréfál minket a kezdővel, de véleményem szerint csak Isco-James kérdéses.

Possible kezdő II. 

A BL-döntőbe jutás eufóriáját le kell tenni, hiszen újabb bajnoki döntő kezdődik ma este 20 órától (SPORT1). Zizou és Allegri egyébként is minden nyilatkozatukban kiemelik, hogy még semmit nem nyertek, még semmit nem nyertek, még semmit nem nyertek… Nem gondolom, hogy épp a Sevilla ellen ne lenne 100%-ban fókuszált és felkészült a Madrid, amely csapattal szinte mindig thriller-meccset játszunk – mint ahogy ma is látni fogjuk.  

Fiúk, lányok, alpakák! KI KELL SZURKOLNI A GYŐZELMET!

Ha tetszett a poszt, osszátok meg, kommenteljetek és legyünk együtt itt a meccs alatt!