Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a Real Madrid középtávú formáján, ha az utóbbi hetek meccseire tekintünk vissza. Nagy különbség azonban, hogy míg a kupában és a bajnokságban voltak hullámvölgyek, a BL-re általában (főleg, ha fontos volt) egész jól összekapta magát a gárda. Pontosan ezt várom kedd este is, amikor a Napoli vendégeként, kétgólos előnyről kell a habfehér alakulatnak megszereznie a legjobb nyolcba tartó járatra a jegyet.

Egyébként is úgy néz ki a Madrid olasz túrája, mint egy jutalom buszos utazás. Zidane a két sérült játékoson kívül (Varane és Coentrao) mindenkit kiutaztatott Nápolyba, de a 22 fős létszám a jó matekosoknak elárulja, hogy legalább 8 játékos biztosan nem fog játszani. Egy Yanez, egy Asensio, egy Mariano, nyugodtan bepizzázhat a meccs előtt, kérheti rá az extra erőset, mert számukra valóban egy kirándulás lesz ez a pár nap. Én még sört is innék utána, amikor nem néz oda Zidane.

Az első és legfontosabb kérdés, hogy meg van nyerve a párharc? Jelentem, még nincs. Ha csak azt a forradalminak nem nevezhető szcenáriót vetítem előre, hogy hátrányba kerülünk (persze ez ritkán fordul elő mostaná…, oh wait…), akkor előállhat az az állapot, hogy csak egy gól kell a Napolinak a továbbjutáshoz, ami már sok-sok madridista ánuszának gyűrűjét olyan szorításra kényszerítené, hogy az bizony nem engedne át egyetlen zabszemet sem. Jó érzés ez? Nem. A megoldás kézenfekvő.

Gurítsuk be mi az elsőt, és akkor hátra lehet dőlni a fotelben, a sörösüveget markoló kezünk görcse kiengedhet, és már csak attól kell tartanunk, hogy a hátsó sorainkat pásztázva tekintetünk összeakad Danilóéval, vagy Ramos kusza arcvonásain kell pihentetnünk fátyolossá váló szemünk szép sugarát. Gólerősek vagyunk, na - hátul is. (Nekem senki ne mondja, hogy Danilo 5-ösön belüli labdaérintéseinél nem szalad ki a vér a fejéből.) Esetleg azt kényszerülünk végignézni, hogy Kroos a róla leváló középpályás mögött battyog szenvtelenül 4-5 méterre, esetleg, hogy Marcelo az ellenfél térfeléről integet, hogy zárjon vissza valaki helyette, mert ő majd a következő Napoli támadással szeretne visszafutni. Ugyanis elképzelni sem tudom, hogy nem kapunk gólt. Merne erre bármelyikünk egy normálisabbnak nevezhető 5 számjegyű téttel fogadni? Ha nem akarjuk végig parázni a meccset, tényleg nem marad más hátra, hogy mi vegyük be először az ellen kapuját.

Kétgólos hátrányban jönni fognak a világoskékek, mint a vesztés! Mourinho idején kevesebb félnivalónk lett volna, mert úgy kontrázott a csapat, mint egy isten, de manapság vesztettünk valamennyit a gyilkos jelzőből. Azt gondolom, hogy sok fog múlni egy játékosunkon, akivel talán a legtöbbet foglalkoztunk mostanában, s aki az év legjobb meccsét játszotta az Eibar ellen. A mezszáma a 6-os, faszt 9-es. Igen Benzema az. Ugye, ha elővesszük a reális énünket, és mélyen magunkba nézünk, mindannyian tudjuk, hogy ha Zidane dönt, a BBC-vel futunk ki a gyepre egy 4-3-3-ban. Bale-en nem fog múlni semmi, a pirosa után nagyon motivált lesz, az biztos, Cé meg lutri, hogy milyen napot fog ki. Akarni ő általában akar. Viszont ha Benzemának menni fog a játék, akkor Bale mellett nem lehet annyira szerencsétlen Ronaldo, hogy ne rámoljunk be 1-2 gólt. A francia támadónknak lehet, hogy sok helyzet kell a gólhoz, de ha motivált lesz, és olyan okosan játszik, mint a legutóbbi bajnokin, akkor meg is teremti magának – és a társak is neki - a sok helyzetet.

Azt gondolom, hogy a játékrendszer, amit egyáltalán játszani lehet a BBC-vel és a Kroos- Modric – Casemiro középpályás sorral, az lényegében semmi más nem lehet, mint 4-3-3. Ez talán az egyik legnagyobb átka ennek a bebetonozott három első embernek. A jó hír, hogy lehetne ezt jól is játszani, még annak ellenére is, hogy volna ma már dinamikusabb összetételű kezdőre is lehetőség.

Ezúttal ha széttúrom a Zidane-féle sajtótájékoztató szar közhely kupacait és kibányászom belőle az egyetlen értelmes mondatot, amire érdemes figyelni, akkor azt mondta a mi jó edzőnk a szájával, hogy idézem: „Mindegy ki játszik, az attitűd lesz a fontos!” Bár lehet, hogy ő ezt is csak egy szokásos közhelyként böffentette bele a pizzaszagú nápolyi délutánba, de szólni kellene neki, hogy ez így van, ez fontos, és ezt valahogy verje már bele a játékosok fejébe lehetőleg még meccs előtt az öltözőben.  Mindenünk megvan ahhoz, hogy SIMÁN túllépjünk a Napolin. Van 2 gól előnyünk, van egy fasza keretünk, és ha már önálló kezdő-összeállítási lehetősége nincs is az edzőnknek, legalább mutassa meg, hogy van energiája motiválni azokat, akiket a pályára kell küldenie! Ha a Realnak futballozni támad kedve (lehet, hogy 2-3 csere után), egy Napoli nem fogja tudni megállítani! Ha úgy megyünk ki, hogy fejben már továbbjutottunk, akkor a kiesés is opció lehet.

Ramost és Modricot fenyegeti eltiltás a negyeddöntő első meccséről, ha esetleg úgy jutunk tovább, hogy valamelyikük sárgalapot kap.

A hétvégén a Napolinak Rómában sikerült nyerni, így feljöttek az épp előttük álló nagy riválisra 2 pontra. Nem tartalékoltak, tették a dolgukat.  Sarri azt nyilatkozta, hogy nyomás csak a Real Madridon lesz – nekik nincs mit veszteniük. Ebben van némi igazság. 2012-ben – még egy jó Cavanival – 3-1-re tudták verni otthon a Chelsea-t a BL-ben. Szóval van példa jegyzett nagy csapat ellen hazai kétgólos sikerre. A Napoli 6 órával a meccs előtt már beengedi a szurkolókat, hogy kétségtelenül mindenki megfelelő hangulatban legyen. Biztosak lehetünk benne, hogy a Stadio San Paolo egy izzó katlan lesz ezen az estén.

Közel 70.000-en lesznek a hivatalosan 60.000 férőhelyes stadionban. A Realt 1500 szurkoló kiséri el, és a hírek szerint nem kevesebb, mint 700 játékos-megfigyelő lesz jelen a meccsen. Az megvan, hogy ők, ha akkreditálnak, tök ingyen jutnak be  stadionba? Fogadjunk, hogy 98%-uk csak az összecsapást akarja megnézni! De lehet, hogy mégis Danilo bemelegítésére kíváncsiak? Ez esetben kioszthatnánk köztük pár éves bérletet a Bernabeuba. Az a baj, hogy ezek a köcsögök, a szemük sarkából mégis inkább Jamest vagy Iscót netán Marianót vagy Asensiót skubiznák – szóval lássa őket vendégül inkább a Camorra.

Remélem kedd este háromnegyed tizenegy körül nem fogjuk bánni, hogy nem zártuk le a Bernabeuban ezt a párharcot végleg, mert emlékeztetnék mindenkit, hogy erre több lehetőségünk is volt.

UPDATE: A TVE tegnap este 22 órás híradójában azt mondták, hogy Bale nem edzett rendesen a társakkal hétfőn, és kérdéses a játéka kedd este. Semmit sem részleteztek, hogy sérült lenne, vagy csak szívesebben ment paripamúzeumba ezen a szar esős napon, ha már egyszer nagy nehezen összespórolta ezt a nápolyi utat. A kúúltúra fontos bazdmeg! Mindenesetre reális esély mutatkozik, hogy Vazquez játszik helyette. Személyes véleményem az, hogy a BBC megbontását nem vele kezdeném.

Végezetül, ha mégsem jutnánk tovább 2 gól előnyről, azt kívánom hogy a csapat az örök sötétségben tapogatózzon haza a nagy a faszerdőn keresztül Madridig, kézen fogva az összes magyar szurkolóval aki kitalálta, hogy „Ez az éjszaka soha nem érhet véget!”.

Kíváncsi voltam, hogy eleget káromkodtam-e, átfuttattam egy ellenőrzésen és még lenne mit csiszolni. Itt egy másik változat.