Ez volt aztán a szörnyű rémálom. De az a fajta amitől még napokig rosszabbul alszol, mert minduntalan betolakszik a fejedbe. Képzeljétek azt álmodtam, hogy újra a Galaktikus éra legsötétebb időszakában vagyunk. Amikor már Makélélének ajtót mutattak, és helyette Gravesenek futkostak a pályán, miközben néhény szerelési kísérlet keretében borzasztották el a rajongókat. Amikor Beckham, Figo és még megannyi világsztárral volt teletömve a csapat, de nem akadt olyan aki elvégezze a kulimunkát. (Vagy Gravesen szintű labdazsonglőrök "látták el" ezt a feladatot). Amikor úgy szaladtak át a középpályánkon, mint kés a vajon és csináltak bohócot a védelmünknek titulált emberhalmazon. Persze legelöl nem akárkik pofozták a bogyót. Így akadtak szép momentumok. Valahogy ez volt az érzésem a Celta Vigo elleni összecsapáson. Remek gólokat lőttünk, viszont a meccs bizonyos részei, illetve a játék bizonyos elemei fájóan rosszak voltak. Lássuk mit is takar a 2-4-es cukormáz!

 

 
Ahogy szokás mondani: Kutyanehéz egyedül bujócskázni. Ez igaz volt erre a mérkőzésre is, mivel a Celta nélkül nem lehetett volna ilyen tökös fergeteges meccs. Azzal az adalékkal, hogy miközben igaz az előbbi tény, mellette roppant mód dühítő volt. De hogyan is kezdődött minden? A királyi gárda több tagja is az öltözőben ragadt. Ugyanakkor a vigói legények felpörögve estek neki a Real Madridnak.

Batman ez bizony kevés! Joker reggelire felfalna. 

A vezetést is nekik sikerült megszerezni, méghozzá Nolito révén, illetve a fél védelem és Illarramendi asszisztálása mellett. Számomra a leginkább dühítő a baszk középpályás attitűdje volt. Az egész támadás az ő labdavesztéséből kezdődött, majd még időben visszaért, hogy aztán egy kissé teszetosza módon megpróbáljon szerelni. És itt jön be a hozzáállás része. Ahelyett, hogy rátapadt volna Nolitóra, hogy szerelni próbáljon újra, inkább megállt és nézte. Szóval értem én, hogy csalódás volt számára az Atlético elleni nélkülözés, de abban az esetben, ha komoly szándéka van még maradni a Realnál, akkor akarásban jóval többet kell mutatnia. 

Carletto se hitte el! Nem ezt kérhette a csapattól.

Még lehetne Ikert is hibáztatni, bár igazából nem volt hibás, hisz nem láthatta a lövést, de egyetértek azzal a feltételezéssel, hogy egy jobb formában lévő kapus védhette volna. (Azonban ennek ellenére nem gondolom, hogy úgy kéne szapulni Casillast, ahogy láttam néhol, mert nem szabad elfelejteni mit tett a klubbért, és emiatt megérdemli, hogy jelenlegi hibáit ugyan kiemelve, de megfelelő hangnemben táláljuk azt. Főleg, hogy nagy esélyt látok arra, hogy ez az utolsó szezonja a királyi gárdánál). Ennyit Ikerről, folytassuk inkább a mérkőzés alakulásával. Ramosék talán felébredtek kicsit, hogy ez nem vasárnap esti tötymörgés lesz és Kroos révén hamar egyenlítettek. Sőt a szerdai hős újra villant egy nagyot, jelezve, hogy nem csak egy pozitív kilengés volt a részéről a matrac elleni találat. Sokáig nem örülhettünk, mivel Mina révén kiegyenlített a haza csapat, méghozzá egyértelműen Marcelo hibájából történt. Számomra érhetetlen még most is, hogy Marci miért nem nyújtott jobb performanszt. (Abból kiindulva, hogy ő nem szerepelt hétközben). 

Hoho! Mi játék volt ez!

A félidő CR kihagyott helyzetével és 2-2-vel zárult volna, de James szerencsés megpattanó lövésének köszönhetően előnnyel fordult a vendég együttes. S a második játékrészben nagyjából hasonló játékkép rajzolódott ki, bár az újabb gólok elmaradtak. Egyet kivéve, ami nem is akármilyen volt. A jó Sergio bátran fellépett a közzéppályára a lasztival, s bizonyítva világklasszis mivoltát olyan passzt osztott ki, amit Xavitól elkezdve Pirlón át mindenki megirigyelt volna. Pontosan odavarázsolta a játékszert Chicharito lábára, aki köszönte szépen és ismét beköszönt az ellenfél kapujába. Egyébként a mexikóin érezhető volt, hogy nagyot ugrott az önbizalma. Sőt, ez a két gólja még inkább megdobhatta, amivel a következő hetekben méltán lehet a csapat egyik (ha nem a legjobb) legjobbja. 

Bravó Chicha és Ramos!

Pozitívumok és negatívumok

  • Orellana konkrétan egyedül lerombolta középpályánkat. Ficánkolt rendesen. 
  • Ugyan nem szabad ebből kiindulni, de az leszögezhető, hogy a következő 2 bajnokin össze kell rakni a védelmet, mert a Juve ellen kevés lesz ez. 
  • Nyerni tudtunk egy remek csapat ellen. Annak ellenére, hogy többen dekoncentráltak voltak. Gondolok itt például Marcelóra és Carvajalra. Utóbbi valószínűleg a legpocsékabb meccsét játszotta habfehér mezben. 

Fejben és lehet fizikálisan is elfáradt!

  • Nem akarom megint Ronaldót szapulni, mert megköveznek. Azonban annak ellenére, hogy a csapatnak alárendelten játszik, valami nem stimmel nála. Ami miatt megkapta anno a robot becenevet, azaz a kíméletlen helyzetkihasználása elveszni látszik. Nem hiszem, hogy örökre, de meccsek óta pocsék döntéseket hoz gólhelyzetben. Minél hamarabb javítani kell, mert a Juventus ellen (igen, már megint ezzel jövök) a helyzetkihasználás kulcsfontosságú lesz. Lehet nem ártana neki egy kis pihi, akár az is elég lenne, ha az Almeria ellen idő előtt lecserélnék. 
  • És végül, Chicharito MAN OF THE MATCH!