Ma este bepótoljuk a Sevilla elleni elmaradt meccsünket, és lezárjuk végre az őszi sorozatot. De nagyon nem mindegy, hogyan! Egy komoly ellenfél jön hozzánk, és hiába győztük le a hét végén magabiztosan a Sociedadot, az a teljesítmény nem lesz elég a Sevilla ellen. A győzelmen kívül minden más eredménnyel kegyetlenül kiszúrnánk magunkkal, úgyhogy még csak fel se merüljön bennünk. Lapozás után beharangunk.


Nem túl kellemes egy negyedik helyezett Sevilla ellen hét közben hangolni a hétvégi matrac elleni derbire, de hát így jár az, aki BL-t nyer. Reméljük, a januárral a csapat végleg maga mögött tudta az év eleji formáját és visszatalál arra a Carlói útra, ahonnan a karácsonyi-újévi szünet nagy zabálása közben letévedt. Ismét egy olyan feladat van előttünk, amit erőből nem fogunk tudni megoldani. A Sevilla ugyanis nincs rossz formában, a bajnoki 4. helyre nem a szél fújta oda őket. Noha - valamennyire hozzánk hasonlóan - a közvetlen riválisok ellen nagyon nem megy nekik. A Barca és a matrac is csúnyán elverte őket ősszel (5:1 ill. 4:0), a Valencia ellen ősszel egy 1:1-es döntetlenre futotta, másfél hete viszont 3:1-re tőlük is kikaptak. Érthető módon nem szeretnék velünk folytatni a dicstelen sorozatot, ahogy nekünk se ártana egy fényesebb eredménysor a bajnoki riválisokkal szemben. Mert a Barca 3:1-es legyőzése az összes, amit fel tudunk mutatni, azon kívül se a Valenciával, se a matraccal nem bírtunk.

A Sevillát felesleges különösebben bemutatni. Emery-ről lehet tudni hogy remek, tapasztalt edző, most is jó csapatot rakott össze. A Krychowiak, Mbia - Vitolo, Suárez, Deulofeu - Bacca támadósor igencsak ütős, lesz vele baja a védelmünknek. Mivel a Sevilla a 4-2-3-1-et tolja, számíthatunk Coke és Fgueiras felfutásaira, tehát a széleken erős lesz a harc.

12 gól azért 12 gól...

Ezért különösen fontos lesz, hogy mind Bale, mind Hamesz visszazárjon védekezni, mert Marcelóról tudjuk hogy nem feltétlenül az erőssége, és mostanában Dani se villog úgy mint megszoktuk. Apropó, Marcelo. Carlónak főhet a feje a baloldalunk miatt. Coentrao ugyanis még mindig nem épült fel teljesen a sérüléséből (piros pont annak, aki megmondja, már megint hol és mikor szedte össze), Bohócunk meg egy sárgára van a kipontozódástól. Így tehát kockázatos a szerepeltetése, mivel ha beszedi az ötödik lapját (a Sevilla agresszív stílusa miatt van rá esély), ki kell hagynia a matrac elleni derbit. Amiért nyilván kár lenne - de nem szerintem. Ugyanis nézzük a kérdést máshogy. Ez a meccs nagyon fontos, sőt, még fontosabb mint a hétvégi derbi. Ugyanis a mai meccsen növelhetjük az előnyt a bajnokságban, és ha hétvégén bukunk is, vagy nem nyerünk (az elmúlt szezon óta nem nyerni járunk a Calderónba), játsszon akármit a Barca, még mindig marad minimum egy pontnyi előnyünk. És ez most a legfontosabb. Carlót ismerve, hogy mennyire szeret variálni (és az előzetes hírek szerint), Marcelo fog mégiscsak kezdeni.

Most mit csináljak??

Szóval nem lesz ez egy könnyű meccs. Különösen ha figyelembe vesszük, mennyire "gólképes" a védelmünk az elmúlt időszakban. Mind a Córdoba, mind a Sociedad ellen már az elején gólt kaptunk, és még idevehetjük a matrac elleni kupavisszavágót is. Ezt egyébként Carlo is kiemelte, valamint hogy ebben (is) javulnunk kell. De ezt a meccset muszáj megnyerni! Muszáj azért, hogy szombaton egy hangyafasznyinál nagyobb előnnyel mehessünk pokrócékhoz matracékhoz, és akkor se történjen nagyobb baj, ha ott bukunk. Must win meccs - ezek a legnehezebbek, pláne egy erős ellenféllel szemben. De hinnünk kell, hogy a srácok meg tudják csinálni!

Várható kezdő:
Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Isco, Kroos, Illarra - Bale, Hamesz, Benzema