Talán túl sokat kellett várni a Real Madrid első meccsére, de érzésem szerint nem csak emiatt leszünk többen a képernyők előtt este… Ki is az ellenfél? Áhhhá! Az idei szezon egyik legizgalmasabb és sokak által nagyon várt és figyelt projektje: Sampaoli és a Sevilla. Háromszor csapnak össze a srácok januárban, az első csatát hazai pályán nyerhetjük meg.

 

Az augusztusi Európai Szuperkupán már találkozott a két klub, de akkor még nem voltak „élesek”. Majd ma!

Még nem voltak az igazaiak akkor... 


Ebben az anyagban nem lesz semmi ábra, semmi adathalmaz, csak az, amit érzek a meccsel és a két csapattal kapcsolatban: várom a Realt, várom ezt a sérülésektől újra megritkított, Ronaldotalan Realt. Vannak elképzeléseim a meccs képével kapcsolatban. Nem szépek, de intenzívek. A Sevilla torkon fog ragadni, már az öltőzőben le fogják támadni a srácokat, meg a sporit – mert a labda még ekkor nála van. Azon a szép nagy pályán olyan kevés lesz a hely, az üres hely, ahol üres játékost talál majd meg a labdánk. Azon a szép nagy pályán már láttunk ilyet, Pep Bayernje ellen, Pep Barcája ellen – de ismeretes is az ellenszérum: Di Maria felszántja majd a pályát. Ja, nincs is itt… Akkor majd Casemiro rombol és lohol, Modric és Kroos zsugáznak, rendben – a kis horvát besegít majd a loholásban a brazilnak is. Milyen fura, hogy a védelmünk és a támadósorunk sem a lehető legjobb – mégis, talán ez nyit egy új esélyt valamilyen hasznos, működőképes támadójátéknak (kizárt).

Milyen lesz ez a meccs? Lüktető. Mint a nyakunkon az ér egy-egy bírói ítéletnél. Fogunk gólt kapni? Igen, persze. Lőni is fogunk? Egyértelmű. Miért? Mert akárhogy alakul a meccs, Zidane csapata mindig életjelet ad magáról.

Kimaradt Ronaldo? Miért? Tényleg a pihentetés miatt? Godzilla szigete(i) óta mit csinált? Történt valami az egyik edzésen, amit még nem szagolt ki a sajtó? Vagy tényleg harmadlagos cél a Kupa? Bajnoki címre hajtunk? Elfogadom – akkor engedjük el ezt a sorozatot, csak ne hazai pályán. Itt még tegyünk úgy, mintha érdekelne minket.

James játszani fog? Itt lenne az esély, hogy bizonyítson egy komoly csapat ellen: lehet rám számítani a kezdősípszótól. Jobb oldalon? Csatár mögött? A pálya közepén? Mindegy, csak ha pályára lép, bizonyítson – mert az ezerfejű már elítélte.

Sampaoli mottója: „Senki kedvéért nem fogjuk megerőszakolni magunkat. Azon leszünk, hogy ráerőltessük az akaratunkat az ellenfélre, legyen bárki is az.”

Mester és tanítványa fogorvosnál. 


Ez mondjuk nem sokat jelent nekünk, mi szoktuk hagyni a Kashimáknak is, hogy ránk erőltesse az akaratát. Tudunk mi kiskutyát is játszani, ha a helyzet ezt kívánja meg. Ma is ilyesmire számítok. A másik, hogy papíron, ábrákkal tarkítva ez a „Bielsa-tanítvány” jelző marha hatásos, de a mítosz és a valóság között egész komoly kontraszt van – már ha az év végi címeket nézem. Valahogy hajlamosak „két perc alatt elveszíteni a vezetést”, miközben továbbra is sprintben üldözik és veszik körbe a labdás embert. Valahogy azt hiányolom szinte mindegyik „Bielsa-tanítványból”, így Sampaoliból is, hogy nem tudnak eredményt védeni. Nem, nem a buszozásra gondolok, hanem arra, hogy adott eredmény és hátralévő idő függvényében nem 3-3-1-3-ban támadnak le továbbra is, ahol a védelmi hármas is 35 méterre van a saját kapujától.

Borzalmasan látványosak a Sevilla meccsei. Végtelenül meg tudják nehezíteni bármely ellenfél dolgát, mégis be-becsúsznak szinte értelmezhetetlen vereségek is (amelyek gyakran emberhátrányt is magukban hordoznak). De ugyanúgy igaz, hogy labdával meg addig passzolgatnak, míg az ember belefárad. Mit lehet tenni ellene? Semmiképpen sem emberfogást. Ők a labdát járatják és nem a labdával indulnak meg. Passzsávokat kell felügyelni – az amúgy is megy a Realnak.

Ez a meccs Zidane-nak felkészülés lesz a bajnokira. Ha nyerünk – az csak jót jelenthet, mert a két edző közül a miénk hajlamosabb a változtatásokra. Ha kikapunk, vagy döntetlen az nem biztos, hogy rossz, de ugyanúgy igaz: Zidane változtatni fog a bajnokira – nem csak a neveket cseréli ki.

Várom már a meccset – most (még) nem érdekel semmilyen felállás, játékhelyzet, taktikai megoldás… mert ki vagyok éhezve a Real Madridra. Az ábrákat, statisztikákat meghagyom az Összefoglalóba.  

Győzelmet várok, csak mert rajtunk, madridistákon kívül mindenki a vereségünket akarja – igen, Sampaoli miatt.

Várható kezdőnk: Kiko – Dani-Nacho-Varane-Marcelo – Casemiro-Kroos (HB2U)-Modric – James – Morata-Benzema

Micsoda cserelehetségek maradnak: Isco, Asensio, Mariano, éééééés Danilo! 

Várható kezdőjük: Rico – Mariano-Pareja-Rami (ő szerelmes Ramosba)-Mercado-  Escudero-Sarabia (ő tuti lő gólt nekünk) -N'Zonzi (a néger Makaléle) -Nasri (a fehér Benzema) – Vitolo-Vietto

Sérültjeink: Pepe, Ramos, Lucas, Bale, Kovacic (Coentrao nem játékos, így nem írom ide. Ő Ronaldo barátja.)

TV: DigiSport1; 21:15