Olyan érzésem van, mintha már ősszel tavasz lenne, legalább is, ami a Bajnokok Ligáját illeti. Két hét leforgása alatt két meccs, ugyanazzal a topkategóriás csapattal, csak ez esetben a továbbjutás helyett a csoportelsőség a kérdés. Főleg, miután a pofozógép szerepéből ideiglenesen kitörve a Malmö is megtréfálta hazai pályán a Shakhtar Donetsket az előző fordulóban. Innentől kezdve, aki a mai Real-PSG összecsapáson győzedelmeskedik, a továbbjutást biztosan megszerzi, de nagy valószínűséggel magát a csoportot is megnyeri. Ehhez hivatalosan a Malmö mai veresége is szükségeltetik, de őket továbbra sem tartom potenciális veszélyforrásnak a két nagyágyúra nézve. Beharangozunk!

Az első felvonás - a körülményeket tekintve - kedvezően alakult számunkra, de ez a továbbiakban nem sokat ér, ha ma kikapunk, vagy gólos döntetlent érünk el a PSG ellen, mivel máris lépéshátrányba kerülnénk, ami után már nem csak a mi kezünkben lenne a csoportelsőség sorsa. Erre pedig továbbra is valós esély van, mert bár az előző összecsapás után a PSG vesztett kicsit a fényéből, kevésbé tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek, még A BBC hiányában is (Arbeloa, Bale, Benzema, Carvajal), egy döntetlenre bármikor képesek lehetnek még a Real otthonában is, sőt éppenséggel a győzelmük sincs kizárva. De ezt már kevésbé tudom elképzelni. Benítez mester(!) van annyira taktikus és a csapata is megvan hozzá, hogy ne kapjanak ki hazai pályán. A győzelemhez a csillagok szerencsés együttállására is szükségük lenne a párizsiaknak. Csak nehogy aztán most fordított ívet írjon le a hangulati görbénk!

Franciaország királyai, de a BL más kávéház

A köztes időben a PSG is tovább vitézkedett a bajnokságban. Hazai pályán öt gólt rámoltak be a Saint-Étienne elleni meccsen, így elmondhatjuk, hogy meggyőző teljesítménnyel kalapálták el 4-1-re, a már majdnem közvetlen riválisuknak tekinthető csapatot. Nos, igen, Verratti kicsit eltévesztette a házszámot és egy csodálatos mozdulattal helyezett a hosszúba, Trappnak esélye sem volt.

Íme:

 

A legutóbbi fordulóban pedig a hetedik helyen álló Rennes otthonában diadalmaskodtak egy soványka egy gólos meccsen, de ehhez az is hozzátartozik, hogy a fél gárdát pihentette Blanc. Vannak, akik egyáltalán nem is léptek pályára a gálakezdőből, Ibrahimovic, Cavani, Marquinhos, és vannak, akik megosztoztak a játékperceken. Di Maria és Matuidi kezdett, Verratti és Motta csereként állt be. Így az erőnlétükkel ismételten nem lehet gond.

Nem úgy a madridi játékosok esetében. A rengeteg sérültnek köszönhetően a még épen maradt srácoknak a pályán kellett megoldani a pihenést. Miután egy félidő alatt lerendezték a Las Palmas elleni meccset, a másodikban teljesítették is a feladatot. Sőt Kroos kedvezményezettként extra 3 percet is tölthetett a padon, Modric meg elővigyázatossági okokból egy teljes félidő ápolást pihenőt kapott. De mégis csak jobb lett volna, ha végig a pálya mellett, ne adj Isten, még attól is távolabb maradnak. Kroosra és Marcelóra egész biztosan rá fért volna egy nyugalmas láblógatás otthon.

Na most akkor milyen edző is vagyok? 

Egyébként ez sajnos az egész szezonban megfigyelhető, mármint, hogy egy félidős csapat a Real. És még csak nem is a szerencsésebb fajtából, amikor a második félidőre pörögnek fel és húzzák be a meccseket. Egyszerű lenne ezt is a sérülésekre és körülményekre fogni, miszerint a PSG elleni összecsapások előtt nem kell feltétlenül szaggatni az istrángot, de a hasonló filozófia miatt már sikerült 2 pontot bukni a bajnokságban és csak az Athletic elleni gyors gólnak köszönhetően nem lett ebből +2. Ugyanakkor a lendület a 0-0-s meccseken is alábbhagyott a második félidőre, amikor is a fáradó ellenfelek ellen lehetne keresnivalója egy jobb erőkből álló csapatnak. A többi esetben meg csak egyszerűen unalomba fulladtak a második játékrészek. Talán pont ennek köszönhetően nevezik védekezőnek Benítez Madridját. Nem mintha, a diagnózis nem lett volna előre felállítva, amihez most keresik sokan a tüneteket. De a második félidős visszaállások miatt én sem tudom kimondottan támadó edzőnek nevezni Rafát, de azért védekezőnek se mondanám. Talán nem is lehet, nem is kell ilyen szinten bekategorizálni. Összességében amúgy is több a kontra, mint a pro érv a védekező csapat mellett.

Genius

Szegény Blanc is már-már önellentmondásba keveredett a kérdés megítélésével kapcsolatban. Az odavágó előtt simán kijelentette, hogy Benítez bizony védekező felfogásban játszatja csapatát. A visszavágó előtt meg már úgy nyilatkozott, hogy aki védekezőnek titulálja a Realt, az nem látta őket játszani. Ráadásul még azt is hozzátette, hogy a Madrid játéka meglepte őket, nem erre számítottak. Ezek szerint ő se nagyon látott még Real meccset a szezonban, mivel a forgatókönyv a párizsiak ellen is ugyanaz volt, mint eddig, megnyomott első félidő után visszaállás a másodikban. Egy jó szakembernek ez feltűnt volna, ezzel a szakmai munkája igen csak megkérdőjelezhető. De semmi gond, amúgy se lesz már hosszú életű ez a Blanc-PSG házasság. Felkészül Mourinho?

Az első meccshez képest ráadásul már a sérült játékosaink is szálingóznak visszafelé. Remélhetőleg nem azért, hogy a válogatott szünetben ismét lesérüljenek!  Ezzel azt már elértük, hogy nem kell jelenlegi castillásokat nevezni a keretbe, de többek esetében még nem árt az elővigyázatosság.

Itt van pl. Kovacic, aki összeszedett egy rejtélyes sérülést, aminek köszönhetően egy ideje már nem lépett pályára, pár meccs óta ugyan már ott van a keretben, de játékperceket nem kapott Beníteztől. Valamint sokunk örömére James is visszatérhet elvileg, a lehetőség adott, még ha kezdőként nem is lehet rá számítani, de remélem egy fél órára azért már beszállhat a PSG ellen, hogy fokozatosan térjen vissza a ritmusba.

Üdv a fedélzeten!

Ramos és Pepe szintén bevethetőek lesznek a mérkőzésen. Előbbi várhatóan a kezdőben fog szerepet kapni, míg utóbbira valószínűleg ismételten csak a padon számít Rafa. A legutóbbi interjúban erősen utalt is rá, hogy Pepének ebben a szezonban már kiegészítő szerepet szán, amit a portugál fenegyerek el is fogadott. Talán korai még egyértelműen harmadik számúnak kinevezni, de Varane eléggé meggyőző teljesítményt nyújt hétről-hétre és amúgy is övé a jövő.

Remélem ma este is tapsot kapsz! 

Végezetül hadd ejtsek még pár szót Di Mariáról. Számomra ő az a játékos, akit még most is sajnálok, hogy elküldtek annak idején. Mindig szomorúsággal tölt el, mikor a nyilatkozatait olvasom a Madriddal kapcsolatban. Minden egyes szavából érződik, hogy mennyire szerette a csapatot és, hogy mennyire szeretett volna maradni, de sajnos rajta kívül álló okok miatt nem volt már maradása. Csupa szív játéka mai napig hiányzik, mert bár sokszor lehetett fejetlenséggel vádolni, de a hozzáállására, küzdőszellemére sosem lehetett panasz. Ilyen játékosokra is szüksége van egy csapatnak, akik lelkesedésükkel a többieket is képesek kirángatni a letargiából adott meccsen belül. Azóta ő is csak keresi a helyét, nem megy úgy neki a játék, mint Madridban, de pl. a Rennes ellen már ő segítette 3 ponthoz a csapatát. Lehet, nekünk is jól jött volna még a lendülete a 0-0-s meccseken…

Várható kezdők:

PSG: Trapp – Maxwell – T. Silva – Marquinhos – Aurier – Motta – Verratti – Matuidi – Di Maria – Ibrahimovic – Cavani

Real Madrid: Navas – Danilo – Ramos – Varane – Marcelo – Casemiro – Kroos – Modric – Isco – CR – Jesé

Játékvezető: Marc Clattenburg

Kezdés: 2015.11.03. (kedd) 20:45 M4 Sport