...egy Granadát elkapott! Legalábbis reméljük. Húsvét alkalmával habfehér nyulaink kedvenceink visszatértek válogatottbeli elkötelezettségeikből, többé-kevésbé épen. És a jó a szerencse, ami csúnyán pofánröhögött minket a BL-sorsoláson, ezúttal nagy kegyesen egy könnyen verhető nyúlbagázst sodort az utunkba. Hazai mezőkön, nem lehetne nagyon kérdés, kié is lehet az összes répa a végén...de hát mégis van. Hajtás után beharangunk.


Bemutatjuk először is a nyulainkat.

Casillas - vezérnyúl. Bár még mindig ő a felelős, hogy el ne csenjék a répáinkat a ketrecünkből, legendás magabiztossága tovaszállt. Teszi a dolgát, irányítja a védnyulakat, de könnyelműen elhagyja a ketrecét, ha belengetik egy beadós csellel.

Majd máskor, nyuszik...

Arbeloa - köregedett "jó az öreg a háznál" jobboldali védelmi nyúl. Mivel fiatalabb és dinamikusabb vetélytársa gyengélkedik, ezért ismét szükség van rá. Nem gyors már, ellenben rutinos, nyúl egyen a tappancsain, aki mellette a ketrecünkre tör. Cserébe az ellenfél ketrecének támadását nem tudja segíteni, hiába, öreg nyúl már nem rakéta.

Ramos - ketrecvédelmi vezérnyúl. Amíg nem volt, akkor kezdtük felmérni, mit is jelent ő a habfehér királyi nyulaknak. Nem csak hatékonyan védi a ketrec előterét, ha kell, az ellenfél ketrecére is veszélyt jelent. De mint afféle fő baknyúlnak, gyakran elborul az agya, és olyankor tör-zúz, kevés figyelemmel a szabályokra.

Varane - leendő védelmi vezérnyúl. Sokkal kifinomultabb és elegánsabb Ramosnál, de belőle (sajnos?) még ritkán tör elő a vérnyúl. Egyelőre sok tanulásra van szüksége hogy igazi vezérnyúl lehessen néhány év múlva.

Marcelo - a "nyuszi a kalapból". Mert ő az. Ha kell, viccelődik, ha kell bohócot csinál az ellenfél védnyulaiból, olyan trükköket dob be, mintha a kalapból húzta volna elő magával. Az ellenfél ketrecének támadásában pótolhatatlan, saját ketrecünket már nem ilyen hatékonysággal védi.

Kroos - az egyik nyúl(t)agyfélteke. Felelős a nyúlbrigádunk támadásaiért. Pontos irányításai mellett a ketrec védelmét se hanyagolja el.

Modric - a másik nyúl(t)agyfélteke. Amíg nem volt, keservesen hiányoltuk. Ugyanaz mint Kroos, csak ha lehet, jobban. Kroos párjaként vele ismét teljes a nyúl(t)agykapacitásunk!



Silva - középvédelmi nyúl. Fiatal példány, csak a télen érkezett, de a Főnyulász már bizalmat szavazott neki. Nem csinál semmi extrát, de nem is az a dolga. Hanem hogy ne hagyja az ellen támadó nyulainak hogy a ketrecünkig eljussanak.

Bale - sokba került sztárnyúl, aki idén "füvön alul" se teljesít. Többnyire igazi nyúlként viselkedik, rohan fejvesztve az ellenfél ketrece felé, aztán ha nem sikerül, megáll és csak néz. A saját ketrec védelmébe alig segít be. Néha azért megrázza magát és csinál szép dolgokat, de többnyire csak a füvet legeli a pályán...

Ronaldo - Sztárnyúl. Így, ennyi. Mindig arra törekszik hogy az összes répát elcsenje az ellen ketrecéből. Általában sikerrel is jár, de nem mostanában...



Benzema - kell a sztár mellé egy olyan, aki akkor is elvégzi a melót, ha a sztárnak nem megy. Néha flegma, néha mintha csak a füvet legelészné, de amiket mégis művel...abba belereszket az ellenfél ketrece!

Ancelotti - Főnyulász. Hát igen, idén nem hozza a legjobb formáját - ahogy a habfehér nyulai se. Itt az ideje ezen javítani.

Szóval habfehér királyi nyulaink kissé megtépázva, kissé megfogyatkozva, de hazai mezőkön muszáj hogy elragadják az összes répát a Granada nyúlbagázstól. Miután délben lesz a meccs (amiért minden La Liga szervezőnek elefántrépát jó mélyen oda ahol a legjobban fáj nekik), ezért a Főnyulász remélem idejében aludni küldte habfehéreinket. És hogy mit szeretnénk látni? Hát nem ezt:



Hanem (átvitt értelemben) ezt:



A Madridi Merengués blog minden szerzője nevében Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden olvasónknak! (Piálást csak módjával, a detoxot nem fizetjük.)

Habfehéreink várható felállása:

Casillas - Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo - Silva, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo