Mikor elkezdem gépelni ezt a beharangot, a VILÁG LEGJOBB CSAPATA (megjelenik: bármelyik Real Madrid játékos akármelyik nyilatkozatában) közelebb van a bajnoki 7. pozícióhoz, mint a másodikhoz. Az elsőről ne beszéljünk, amíg lőtávolon belülre nem érünk. Lesz ma három pont a zsákban? Azért kérdés ez, mert vendéglátónk a tavalyi szereplésével szöges ellentétben (az Éibar az Elche visszasorolása miatt maradt az első osztályban), idén jól tartja magát, a korábban említett 7. bajnoki pozícióban jelenleg éppen ez a csapat van. Meg azért, mert az utóbbi időben nincs az a fogalmatlan csapat, akit a Real nem képes meccsben tartani. Az Éibar pedig nem fogalmatlan. 

 

A Las Palmas edzője a madridi vendégeskedésük előtt azt nyilatkozta, hogy a Realnak kiváló csapata van. Majd javította magát: a Realnak kiváló kerete van. Most ember nincs, aki vitatkozna vele. Egyszerűen messze vagyunk a CSAPAT-állapottól.

Csapategység?
 

Ki ne emlékezne, hogy jobbról-balról, spanyol-angol-üzbég-antarktiszi oldalakról jöttek a cikkek pár forduló után, hogy Benítez jobban kezdett, mint Carlo-Mourinho-del Bosque. Ugye, ez a szűzhárty… “szűzhálónk” miatt volt. Egy hónappal ezelőtti kérdésre (Szerintetek Benítez védekező vagy támadó edző?) érkező válaszok alapján Benítezről a védekező edző képe alakult ki. Az utóbbi három meccsünkön 10 gólt kaptunk. Nem akarom megtudni, milyen lenne, ha a védekezéshez se értene. De így legalább biztos, hogy nem lesz szponzoraink között a Durex. 

Jó madridista vagy TE? Mond, mit vásároltál a Black Friday alkalmából Perez papától?
 

A Real Madrid Marketing és Többcélú Vállalat az elmúlt két bajnoki fordulóban fejét a hurokba önként rakva megnehezítette a (szezonra tervezett pénzügyi mutatók elérését) saját és madridisták mindennapjait. Mostantól már nem lehet a sérültek számát és a sérült játékosok fontosságát felhozni egy-egy pontvesztés alkalmával, sőt, a világ egyik legjobb keretének a mai 90 perccel kezdve csak a győzelem fér bele. Minden további döntetlen vagy vereség szorosabbra húzza azt a bizonyos kötelet Benítez és egyben Perez nyakán. 

Ezt felfedezte magának a spanyol, azon belül a madridi sportsajtó is. Nincs nap, hogy valami, a csapat számára romboló hatású hír napvilágot ne látna: 

- James kövér, mondja Update Benítez.

- Jamesnél vannak jobban teljesítő játékosok a keretben, mondja Motivátor Benítez.

- Perez a játékosok előtt szedte le a keresztvizet Benítezről - mondja egy nagyon jól informált informátor.

Remélem, sok hitelt nem adtatok ezeknek a pletykáknak. 

A csapat kényszerpályára állította magát, ami egyébként megfelel annak az állapotnak, amit amúgy is állandóan elmondanak a Vállalatnál: A Real Madridnak mindig minden meccset meg kell nyerni.

Hát hajrá! 

Ezért aztán, Kedves Olvasó, ebben az anyagban Te nem fogsz sok mindent megtudni az Éibarról. Nem fogod megtudni, hogy keretében rengeteg kölcsönjátékos és lejárt szerződés után igazolt zsugás van. Tehát nem fogod megtudni, hogy nem dúskálnak a pénzben - így még szebben mutat az a mostani 7. hely. Továbbá azt sem fogod megtudni, hogy Dani García, Keko és Gonzalo Escalante, a hazaiak három középpályása benne vannak a 10 legtöbb labdaszerzést bemutató játékosok között a Ligában. Szóval így azt sem tudod meg, hogy ez a csapat a biztos védekezést helyezi első helyre, a támadás csak másodlagos. Azt sem fogod megtudni, hogy az eddigi 12 meccsen 17-et lőttek, 12-őt kaptak. Sőt, még azt sem árulom el, hogy ez a védekező felfogás eddig csak egy piros lapot eredményezett.

Miért nem fogod mindezt megtudni? Mert a Real szemszögéből kilenc pontos hátrányban az első helyezett Barcelonához képest már csak annyi maradt, hogy a soron következő meccsen a legjobb teljesítményt letéve behúzzuk a 3 pontot. 

A kezdővel kapcsolatban... Csak annyit szeretnék látni, hogy Kroos és Benzema kispadon kezd. Danilot sem felejtettem, de most őszintén, mennyivel jobb, ha a Legenda vagy az alapvetően nem is védő, de bal lábas Cserisev kezd Marcelo helyén? 

Általam nagyon várt kezdő: 

Navas - Carvajal-Pepe-Nacho-Danilo - Casemiro-Modric-Modric Tanítványa - James - Bale-CR

TV: Sport1, 16.00