Sokunkban volt félsz a meccs előtt. Elvégre hiába a Valencia jelenlegi 11. pozíciója a meccs előtt, a Mestallában pokoli nehéz meccsnek néztünk elébe. És hát akkor a saját formánkról még nem is szóltunk...A meccs pedig olyan lett, amilyennek vártuk - sajnos. Egy semmire nem jó döntetlen, amivel ismét nem tudtuk kihasználni a Barca botlását. Na nem mintha ők rá lennének erre szorulva a Clásico-n tőlük kapott négyes után. Mégis lett volna esély, hogy megmutassuk, van bennünk tartás, meg Rafa is megmutathatta volna, hogy ér valamit edzőként is. Nos, ma estére kiderült hogy a Pincér utoljára szolgált fel tegnap este, hogy az íztelen, tartalmatlan kajákat eddig bírta elviselni El Présidente - vagy eddig tartott meggyőznie Zidane-t hogy vállalja a vezetőedzői posztot. Az események miatt nem rendhagyó összefoglaló hajtás után.

A meccsről kb. annyit lehet elmondani, hogy az az edző, aki Hameszt és Iscót a padon jegelve, egy 4-3-3 középpályával áll neki úgy a meccsnek, hogy a BBC és a középpálya között 30-40 méteres szakadék tátong, mert nincs aki a két csapatrészt összekösse - nos, annak bikának hímvesszejéből font korbáccsal verjék végig mindenét. Benítez ekkor még azt hitte, nyeregben van. Mert a BCC a szezonban először villant olyat, amitől Engedjemeghogyaztaqrva állapotba került minden madridista, nem véletlenül. Ronaldo balra néz és jobbra passzol gólpassza epic.


És innentől a mieink letudták azzal a meccset, hogy a meddő labdatartás elég, és ahogy lenni szokott, a Valencia feljött, és Pepe kretén (nem tudok rá jobb szót) hibájából egy 11-essel kiegyenlített a félidő vége előtt. Rafa volt annyira bölcs, hogy most se cserélt, elvégre minek az. Aztán a 68. percben az amúgy nem túl jól, de nem is rosszul játszó Kovacic beleszállt hátulról Cancelo-ba, sima piros. Mégis sikerült vezetést szerezni, Kroos a meccsen tett első offenzív megmozdulásával betekerte, Bale pedig befejelte.

Tartott is az öröm egy percig, mert a védelmünk Pepével az élen szépen végignézte, amint Paco Alcacer Navas mellet befejeli az ellentámadást. És maradt az X. Ennyit a meccsről.

Fontosabb az, ami ma 19:30-kor történt, hogy Pérez bejelentette, hogy Beníteznek ez a kaland ennyi volt, Zidane az új vezetőedző. És most engedtessék meg pár gondolat. Hogy elnökünk egy megalomán idióta kretén, az senki madridista számára nem lehetett meglepetés. Hogy fél év alatt segget csinál a szájából Benítez kinevezésével majd kirúgásával - az sem. És ez az ember most Zidane-t, a klub egyik legendává vált játékosát, akinek a Kilencediket köszönhettük, éppen bedobja a mélyvízbe (miért is??), majd elhátrál, nehogy a véres hab rá fröccsenjen - az sem lehet meglepetés.



A "Devil's own" kifejezés nem fejezi ki eléggé azt, ami Pérezt jellemzi.
 

Hát Rafa, ez a kaland neked ennyi volt. Nem titkolom, korábban se tartottalak megfelelő edzőnek a Real Madrid padjára. Taktikád volt, de tekintélyed és karizmád az sose. Én nem tudom, hogy játékos uralom van-e a Real Madridnál. De hogy Ancelotti mellett a teljes öltöző állt ki, hogy te 6 hónap alatt képtelen voltál megértetni a játékosokkal az elképzeléseidet, mikor Ancelottinak 2-3 hónap elég volt hogy összeálljon a csapat és Copa del Rey-t és BL-t nyerjen a végén.



Nekünk mégis most egy dolog marad, ahogy korábban is. Hinni a Real Madridban és bízni az új edzőben: Zidane-ban! Mi itt a blogon többnyire látjuk mi folyik szeretett klubunknál. Tudjuk, mit okoz Pérez a Real Madridnak, de én egyszerűen nem tudok azért szurkolni, hogy a csapat azért bukjon nagyot, hogy kirúgják végre Pérezt! Én Real Madrid szurkoló vagyok. Akkor is az voltam, amikor sorra aláztak meg minket gyengébb csapatok az első galaktikus érában. Amikor csak lestük a Barca hátsóját a bajnoki címért folytatott harcban. És sejtem, hogy Zidane kinevezése csak flastrom a sebre, amit Pérez jelent. De én a csapatnak szurkolok. Én azt szeretném, ha mindig nyernénk, ha kell, kínkeservesen, csúszva-mászva a győzelemért. Ha lehet, szépen, könnyedén játszva, hogy ne egy bírói ítélet döntse el, mi voltunk-e a jobbak. És nem fog érdekelni, ki az elnök. Nekem a Real Madrid ami fontos!


És igen, ezt szeretném a végén látni! Go on, Zizou!

Furcsa időszak előtt állunk. És azoknak is igazuk van valahol , akik azt mondják, Zidane kinevezése pótcselekvés. Mert a Real Madrid gondjai ettől nem oldódnak meg. Mindegy mi jön, bíznunk és hinnünk kell. Mert legyünk a világ egyik leggazdagabb klubja, más nekünk nem maradt.