A bajnokság már javában tart, már túl vagyunk az első szükséges rosszon, azaz válogatott szüneten is, és szeptember idusán végre a Bajnokok Ligájában is beindul a nagyüzem! Mivel szeretett csapatunk az A csoportba került, így nem is kell sokáig várnunk, már rögtön az első játéknapon pályára lépnek kedvenceink, a Bernabéu szent gyepén fogadják a Shakhtar Donyeck együttesét.

 

De ne szaladjunk ennyire előre, mielőtt még rátérnénk a ma esti meccsre, hadd essen még pár szó a csoport két másik tagjáról, Ibra jelenlegi és egykori/jövőbeli csapatáról, név szerint a PSG-ről és a Malmö FF-ről is.

A PSG-t szerintem nem nagyon kell bemutatni senkinek, az új szabályok szerint, a bajnokok jogán az első kalapból kerültek az A jelű kvartettbe. Azt hiszem, nem nagyon lövök mellé, ha erejüket tekintve a Top5-be sorolom őket. Abszolút riválisainknak tekinthetők, még az is előfordulhat, hogy előttünk végeznek a csoportban. Mindenesetre jó kis őszi erőfelmérő lesz a két mérkőzés ellenük.

Az átigazolási szezonban - PSG-s mércével tekintve - eléggé visszafogottan tevékenykedtek. A védelem két szélére, amolyan bayernesen megszerezték a Monacóból Layvin Kurzawát, valamint a Toulouse-ból Serge Auriert. Mellettük érkezett még egy kapus is, Kevin Trapp személyében, aki egyből ki is szorította a kapuból Sirigut és kiegészítő embernek megvették még Benjamin Stamboulit is a Tottenhamből. Illetve érkezett még valami argentin gyerek is a MU-ból, de őt nem nagyon ismerem. Igaz azt mondják, hogy érdemes felrakni tippmixen a házat, autót, asszonyt, mindent arra, hogy gólt fog rúgni ellenünk, meglátjuk…

Valami argentin gyerek...
                                         Valami argentin gyerek...

A Malmö FF (Fotbollsförening) már jóval visszafogottabb csapat, valószínűleg a csoport pofozógépei is lesznek, bár én el tudom képzelni, hogy hazai pályán azért megtréfálnak valakit egy döntetlennel. Svéd bajnokként kerültek a selejtező sorozatba, ahol a teljesség igénye nélkül olyan csapatokat ejtettek ki, mint az osztrák bajnok Salzburg, valamint a skót bajnok Celtic. Megsüvegelendő teljesítmény ez egy olyan kis csapattól, akit CR csak a klubtól kapott fizetéséből meg tudna venni minden évben. Perez meg mondjuk a havi jutalékaiból. Idén viszont már nem tudják a tavalyi szintet hozni hazai szintéren - valószínűleg ebben a BL is közrejátszik - hét fordulóval a bajnokság vége előtt csak ötödikek, 9 ponttal lemaradva az éllovas Göteborg mögött.

Na de térjünk is rá gyorsan aktuális ellenfelünkre, az ukrán Shakhtar Donyeckre (vagy Sahtar Doneckre, esetleg Шахтар Донецьк-re). Hazai pályán fogadjuk őket, bár talán jobb lett volna idegenben kezdeni ellenük a posztszovjet telet elkerülendő, de öröm az ürömben, a háborús helyzetre való tekintettel az öreg Don szexuális élete igen csak megcsappant manapság, mondhatnám úgy is, hogy Donmárnembasz, a csapat ugyanis 1200 km-rel nyugatabbra játssza hazai meccseit Lviv-ben, így talán kedvenceink is elkerülik majd a megfázást.

A Donyeck útja is a selejtezőkből vezetett az A csoportba, olyan csapatokon keresztül, mint a Rapid Wien, illetve Fenerbahce. Nem nevezhetőek kellemes ellenfélnek, de azért „ez a Shakhtar már nem az a Shakhtar”, amelyik UEFA kupát nyert 2009-ben. Akkoriban olyan játékosok alkották a kezdőt, mint Willian, Fernandinho, Luiz Adriano és sokunk kedvenc exbarcása, Dmitro Csihrinszkij. Ráadásul az idei nyárra jutott még egy nagynevű távozó a már említett Luiz Adriano mellett, bizonyos Dougles Costa, aki az UEFA-kupát nyert csapatnak ugyan még nem volt tagja, de rövid időn belül kiderült, hogy hatalmasat fogott vele a Bayern. Helyettesítésükre érkezett többek között az exarsenalos Eduardo és az idegenlégiós felhozatalt kicsit színesíteni igyekvő argentin csatár, Facundo Ferreyra a Newcastle-ből. Ja, hogy ez a név nem mond semmit? Nem baj, nekem sem.

Rajtuk kívül akad még pár másodvonalas brazil játékos a keretben, szám szerint 9, akik közül Bernard esetleg ismerős lehet, különös ismertetőjegye, hogy kisebb, mint Messi és a VB-n is beállt már 1-2 meccsre. Illetve még Alex Teixeira is mindenképp említésre méltó, aki szintén zenész és jelen pillanatban a Shakthar legjobb játékosa. A bajnokságban 7 fellépésen már 9 gólnál és egy gólpassznál jár, mellette BL-selejtezőn is betalált a Fenerbahce ellen. Nem csodálkoznék, ha jövőre ő is top bajnokságba távozna egy vaskosnak mondható összeg fejében.

Tőle lehet tartani!
                                                Tőle lehet tartani!

Valamint itt van még Srna is, aki se nem brazil, se nem ukrán, ennek örömére meg is jelölték egy C betűvel a karján, hogy mindenki tudja, hogy ki a kakukktojás.

Ami a Real Madridot illeti, a két sérültet, Jamest és Danilót leszámítva egyelőre minden rendben. A Sporting Gijón elleni nyögvenyelős kezdés után a Betis ellen már belelendült a csapat a gólszerzésbe, majd az Espanyol ellen maga CR is. Komoly megmérettetés hiányában gólt még nem kapott tétmeccsen a csapat, igaz ehhez Keylor is hozzáteszi a magáét a meccsenkénti egy-egy bravúrjával, de nem lehet azt mondani, hogy megszakadna a kapuban. Talán a Shakhtar jobban megtornáztatja majd.

                                       A Szív, az Agy és a BBC

Mivel Benítez már rögtön a 3. meccsen bebizonyította, hogy ő valóban a rotálás híve, így a Donyeck ellen nyugodtan küldheti fel a kipihent gálakezdőt, ha létezik nála egyáltalán ilyen.

Várható kezdő: Navas – Carvajal – Ramos – Varane – Marcelo – Modric – Kroos – Isco – Bale – Benzema – CR

A mérkőzés játékvezetője: a 38 éves Real Madrid-szűz, horvát Ivan Bebek. (Ha miden igaz Modric a kedvenc játékosa, de Kovacic-ot is nagyon kedveli. Perez is azt mondta, hogy olcsó volt.)

Kezdés: 20:45, Sport 1

Addig is lehet együtt énekelni Roncival:

The champioooons!