Nézőpont kérdése. Bizony. Van a csapat nézőpontja meg a szurkolóké. Nyert a csapat: Éibar-Real Madrid 0-2. A játékosok és edzőjük elégedett - a szurkolók pedig azt kérdezik (kérdezték már meccs alatt is), hogy: WTF??? A mérkőzés utáni nyilatkozatokban minden játékos és Benítez is kiemelte: we have to improve. Legalább ezzel azt beismerik látens, hogy a teljesítmény... milyen is volt? Hogyan skandálják felénk oly sokszor? Ó, meg is van: K.RVAGYENGE! K.RVAGYENGE!! K.RVAGYENGE!!! De ne legyünk ennyire jószívűek és elnézőek, illessük azért kritikával is a csapat legutóbbi bajnokiját. Hajtás. 

FIRST:

CR-fanoknak

Az 5 nagy európai bajnokság all-time góllövőlistája most így néz ki: 

1. Greaves: 366
2. Muller: 365
3. CRISTIANO: 318
4. Bloomer: 317

A La Liga all-time góllövőlistája jelen pillanatban: 

1. Messi: 290
2. Zarra: 251
3. CRISTIANO: 234
=. Hugo Sanchez: 234
5. Raul: 228

Ronaldo az Éibar ellen lőhette pályafutása során, tétmérkőzéseket figyelembe véve a 100. tizenegyesét - 86 gól és 14 error a mérlege. 

SECOND: 
Madridistáknak kiragadott dolgok

Mérkőzés után Pepe és Rafa is nyilatkozott egy-egy olyat, amit képtelen vagyok értelmezni. 

Pepe: "It was important not conceding a goal, we worked very hard on defending this week." Valakinek azért rémlik az ukrajnai meccs? 

Benítez: "Today was a good team victory. The first goal was a result of something were practiced during training this week." Most komolyan, valakinek rémlik ugyanez a figura az ukrán meccsről? Másrészt ezen a meccsen 5 szögletünk volt, egyszer mutatták be a koreot. Egyszerű figura volt a kisszöglet és a beívelés. Ha egész héten ezt gyakorolták.. Hááát, 2019-re ismét elsajátítják a kontrát. InBenítezWeTrust? 

Közben Carvajal lett a szezon 16. izomsérültje. Különös rekordra hajt az edzői gárda, az fix. 

A meccs embere Lukita, aki a szezon legaktívabb játékát mutatta be, 112 alkalommal ért labdához, 71 sikeres passz (82 kísérletből), 3 kulcspassz, 1 gólpassz, 3 szerelés, 4 labdaszerzés. 

Lukita in action. 

Pacink augusztus óta az első gólját szerezte, összesen hármat számlál eddig. Idegenben egyébként idén januárban szerzett gólt bajnokin. 

A Real Madrid támadásairól sokat elmond, hogy a szezonban a Bilbaoval egyetemben a legtöbb fejesgólt érte el (6). Biztos nincs elég labdabiztos játékosunk... 

Ronaldo legutóbbi, csekély 99 szabadrúgásából 2 lett gól. 

THIRD: 
A mérkőzés képe(i) Kodexnek (és Minden Olvasónak)

Úgy indult minden, ahogy Rafa eltervezte. 

Ronaldo a meccs elején óriási ziccerbe került és... 

... jött Peter Parker. Egyszerűen nem volt más lehetőség Cé előtt. :( 

Amúgy is.. antigravitáCió! 

A legkisebb horvát falu* legnagyobb focistája azért varázsolt. 
*ha nem is igaz, azért jól hangzik :) 

Bale pedig gólt is szerzett az egyik "varázsigének" hála. 

Bale tudja, kinek köszönheti a gólt. 

Pár perccel a gólja után, Harcos Gareth majdnem újra betalált.

Félidőben sokan gondolták úgy, hogy jobb lenne a dombról, ingyen nézni az összecsapást. 

Egek Ura. 

CR nem hagyta annyiban, próbálkozott így is-úgy is. 

Volt, hogy a bíró őt büntette, nem az Éibart. 

Végül összejött a gól, mi pedig elkönyvelhettük a 3 pontot.
Végtére is az Éibár nem a Shaktar! 
 

Vajon ki mire gondolhat ezen a képen, ami hazafelé készült? 

Print screenek, amelyek talán segítenek megérteni Benítezt.

Védekezés: 442, James zár vissza.

Támadás: 433, James lép fel. 

James nem fért rá a képre (nem azért mert túlsúlyos...), ő jobb oldalt van. Egyébként mi a hiba a képen? 

Amikor támadunk, akkor sem lehet érezni a kohéziót. James/Isco többet tudna segíteni a klasszikus Tízes pozícióban. 

Hazai kirúgás - kettős védelmi fal a Realnál. Cé van legelől. 

A védekezésre kitalált forma látható, a támadások felépítése... más kérdés. 

Goal.com hőtérképe alapján
a játékosok átlagos elhelyezkedése. 

A csapat nincs jó formában, nem megy a játék (már ha van, amit játszaniuk kell). Egyénileg sem remekelnek mostanában: Danilo önbizalomhiánnyal küszködik, erről árulkodik, hogy nem csak Kovacic, de Kroos egy-egy passzánál is állva várta a labdát, a társai pedig oda passzolták, ahová érkeznie kellett volna, kapkodott, rossz megoldások sokaságát mutatta be. CR-ről meséltek a képek, talán ő szenved a legjobban. Nála már az az érv sem állja meg a helyét, hogy Benzema hiányzik neki, hiszen a meccs első és utolsó szakaszában is hagyott ki egy-egy ordító helyzetet. James és Kroos fejben volt igazán lassú, ami persze a rossz labdakezelésekben, elpattanó labdákban, rossz passzokban manifesztálódott. Modricon kívül senki nem játszott jól. Átlagot is csak Carvajal, Pepe, Nacho és Kovacic tett le a zöld gyepre. Bale az első félidő után eltűnt. Lucas bejött és aranyemberré lépett elő: tizenegyes és jobbhátvéd Dani sérülése után. Casemiro pályára lépése nem tudta ellensúlyozni az egész csapat rossz teljesítményét. Benzema meg... kapott 5 percet. 

Viszont meg van a három pont egy lelkes és kellően agresszív (20 szabálytalanság hazai oldalon, 7 a vendégeknél), de játékerőben nem túl erős csapat otthonában. A srácoknak most ez volt a legfontosabb. A szép játék majd valamikor érkezik. Majd valamikor, amikor már nem Rafa Benítez fogja edzeni a keretet. Mert olyan nincs, hogy ennyi kiváló játékos közül (Modricon túl) senki ne hozzon egyéni jó teljesítményt, a csapatnak ne legyen karaktere és játéka, a játékosok ennyit legyenek sérültek, egyáltalán, ennyiszer sérüljenek meg. 

Jön hétközben a Cádiz a CdR-ben, majd a Getafe a Ligában. A csapatnak ezeken a meccseken továbbra is azon kell dolgoznia, hogy apró részletekből felépítse magát, azt a játékot, ami egyébként természetes lenne ettől a kerettől. 

A végére pedig egy kérdés: Mazochista vagy? Kattints ide.  Elnézést.