Ritkán fordul elő, hogy ennyire megvalósul, amit előre gondoltam és éreztem. Ahogy a beharangozóban írtam, a Real a gálakezdővel rohamozott. A középpályánk tulajdonképpen jól működött, míg a Malaga átadta a kezdeményezést. Ők meg keményen védekeztek és várták a kínálkozó alkalmat a kontrákra. Az előreívelt vagy hosszú indításokkal nem egyszer kisebb-nagyobb gondot okoztak, de szerencsére a védelmünk végéig kitartott. Az eredmény is az általam elképzeltek szerint alakult, bár meglepően könnyed győzelmet arattunk, méghozzá úgy, hogy az eredmény igazából egy pillanatig nem forgott veszélyben. A 16 meccses rekord zsebben, de még fontosabb, hogy ezzel a kardinális sikerrel lépéselőnybe kerültünk riválisainkkal szemben, hiszen mind a Barca, és mind a ATMA csak ma játszott/játszik. Hajtás után összefoglalunk!

-Carletto, mi a taktika a mai meccsre?

-Megy a gála kezdő, Benya és Bale vág kettőt. Zsebben a három pont.

-Ilyen egyszerű?

-Si!

-Naa, de a Malaga védelme nagyon erős!

-Nekünk meg van Ronaldónk!

-De nagyon jó a kapusuk, Kameni!

-Nekünk meg van egy  Benzemánk!

-De mi a helyzet a középpályával? A Malaga itt is erős!

-Nekünk meg egy Kroosunk van.

-Na, de Carletto, mi van a csatáraikkal? Santa Cruz nagyon veszélyes!

-Ugyan már, nekünk itt van Pepe!

-Ez már több a soknál! Carletto, az isten áldjon meg, nem lehet ilyen egyszerű!!

-De, ilyen egyszerű! Ez a Real Madrid!

A mérkőzés elején kimaradt néhány helyzetünk, de viszonylag korán, még a 19. percben megszereztük a vezetést Benzema révén. Egy gyors támadás indult a baloldalon, amit Ronaldo vezetett. Néhány bicikli csellel hintába ültetve a védőt középre tálalt, amit a francia bevágott. (Bár kissé kérdésesen forgatta meg a védőjét). A meccs hátralevő részében alapvetően uraltuk az eseményeket, de néhány kihagyott helyzet után félő volt, hogy visszájára sül el a dolog. Aztán Ancelotti behozta Illarramendit Benya helyére, amivel valamennyire stabilizálta a csapatot. A végén, amikor már néhány szurkolótársamat az idegbaj kerülgette a sok kihagyott helyzet miatt, Bale talált be, majd slusszpoénként Santa Cruz is gólt szerzett. (Megérdemelten, hiszen az egész találkozó alatt veszélyesen játszott).

A feni statisztikákból tökéletesen kiderül, hogy a szabálytalanságot kivéve mindegyik aspektusban a Real bizonyult jobbnak. Dupla annyiszor próbálkoztunk, mégis csak éppen jobb a hatékonyságunk, tehát a helyzetkihasználás ezúttal sarkalatos pontnak mutatkozott. Ha emlékszünk még a Basel elleni meccsre, akkor eszünkbe juthat egy nagy különbség a két találkozó között. Méghozzá az, hogy a szerdai BL mérkőzésen nem használtuk a Bale-lel és Arbeloával súlyosbított jobb oldalt, azonban a tegnapi összecsapáson arányaiban ugyanannyira használtuk a már Carvajallal és Bale-lel felálló jobb szélt, mint a balt. A különbséget egyértelműen Dani személyében látom, hiszen ő sokkal inkább támogatja a támadásokat. Valamint, megint csak összehasonlítva a két viadalt, Marcelo és Coentrao között nincs drasztikus különbség, a portugál is remekül tudta támogatni az offenzíváinkat. Másik érdekesség, hogy a legmagasabb passzkombináció Ramos és Marcelo között zajlott, illetve szorosan ott van mögöttük a Carvajal-Isco páros is.

Ezen a képen láthatjuk a középpályásaink, és a két szélső hátvédünk szombati teljesítményét, mozgását. Hamesz megint rengeteget robotolt, a neve mellett az egyik legtöbb kulcspassz szerepel (3), egyszer labdát is szerzett, és szintén egyszer tisztázott, 57 alkalommal passzolt 86%-os pontossággal, és hozzá fűződik az egyik legtöbb hosszú passz, 5-ből 4 lett pontos (Ramos 8/8). Talán megint kevésbé látványos munkát végzett, ezzel együtt hasznosnak bizonyult, de - közhellyel élve - lesz még jobb a teljesítménye.

Isco nem kevésbé játszotta be a pályát. Egy kulcspassza mellett, négy szerelés szerepel, illetve 62 passzt osztott ki 89%-os pontossággal. Ezekből kiderül, hogy védekezésben jeleskedett, sőt, támadásokban is élen járt. Sajnos a gól nem jött össze, pedig kevésen múlott.

Ami a kiállítását illeti, nem értem a bíró döntését (valószínűleg nem vagyok egyedül), mert a labdára irányult a mozdulata, és azt is érte el, így, ha szigorúak akarunk lenni, sárgát semmiképp nem ért!

Kroos játékán érződött, hogy fáradt, eléggé leterheltté vált az elmúlt hetekben, de még mindig professzionális mutatványt tesz le az asztalra. A német 4 kulcspasszal, 2 szereléssel, 1 labdaszerzéssel rukkolt elő. 64-szer adta tovább a játékszert, 94%-os pontossággal. Végül a két szélső védőről is megfogalmaznék 1-2 gondolatot. A két tevékenység összehasonlítása  alapján nekem Marcelo szereplése tetszett jobban. A brazil rettentő aktív volt, 3-3 szerelés és tisztázás, 1 labdaszerzés. Jamesszel remekül megértették és kiegészítették egymást. Ha netán a Marcika elől ragadt, a kolumbiai azonnal kisegítette és visszazárt mögé.

Vele ellentétben, a spanyol tükörpárja kevésbé tetszetős futballal rukkolt elő. A statjai neki se rosszak, mivel 3-szor szerelt és rendre támogatta a támadóinkat (1 kulcspassz), de főleg védekezésben láttam igen nagy hibákat. Castillejóval nem bírt el, rendre alulmaradt. Sorra érkeztek a veszélyes beadások onnan, illetve nem egyszer Pepének kellett kilépnie és megoldani a helyzetet. (Ha a portugál nem szerepelt volna ennyire jól, akkor komolyabb gondok is lehettek volna Carvajal miatt). Érdekes kontraszt van a két középső védőnk között, mert ameddig Pepe szinte mindegyik párharcát (legyen az földön vagy levegőben) megnyerte, addig Ramos nem egyszer veszítette el, főleg a légi párbajokat. Azonban a statisztikákból szépen kiderül a kettejük szerepe közti eltérés. A luzitán 8-szor tisztázott (Ramos 2-szer), és egyszer szerzett labdát (Ramos 3-szor). Ameddig a spanyol szeret előre jönni, addig a portugál kevésbé. Előbbi 60 passzt osztott ki, utóbbi csak 34-et. 

Végezetül a csatárainkról emlékeznék meg. Ronaldo fantasztikusan játszott, anélkül hogy betalált volna. Öt kulcspassz, precíz passzok (89%), két assziszt és emellett 2-szer tisztázott is. A Ballon O'dor potenciális győztes több ziccert is kihagyott, bár inkább Kameni, a malagai kapus védett szenzációsan.

Benzema a gólja mellett nem túl látványosan focizott, de szintén sokat robotolt, rendre visszazárt védekezni, és CR-rel együtt sokat mozogtak ki a szélekre vagy a középpályára, hogy ezzel is létszámfölényes helyzet alakuljon ki. Amíg tegnap Cristiano szolgálta ki a franciát, addig szerdán pont fordítva történt. 

Számomra a leggyengébb performanszt Bale tette le - a gólja ellenére. Borzasztó egysíkúvá vált a játéka. Rendre klasszikus csatárként legelöl van, és várja a lehetőséget, játékba kevésszer avatkozik bele (szám szerint 20-szor passzolt), valamint 2 opcióból tud gólt szerezni. Vagy a 16-oson belül fizikális adottságait kihasználva talál be, vagy nagy szólót követően (kontrából) jegyezhet gólt. Idáig nem is lenne gond, azonban utóbbi is sokadik próbálkozásra valósul meg. A Malaga ellen is néhány helyzetet elönzőzött, mindaddig, míg be nem talált az egyikből. Már tavaly is, a BL döntőben vagy a Király Kupa fináléjában is hasonló módon lett eredményes, de ezen alkalmakkor is sokadik próbálkozásra talált csak be.

Még sokat lehetne fecsegni a mérkőzésről, több dolog így is kimaradt, de zárom gondolataimat. Számítani lehetett, hogy lesznek kevésbé látványos, nehézkes meccseink, szerencsére Carletto megtanította a csapatot, hogy ezeket is illik behúzni egy patinás klub játékosainak. A győzelemmel jelenleg 5 pontra nőtt a különbség a Barcával szemben. Meglátjuk mit alkotnak az üldözőink (az Atleti délben már nyert). Kedden máris következik a Cornellá, ahol lehetőséget kaphat több, eddig keveset szerepelt játékosunk amíg a gálacsapat pihenhet. Sőt, Ancelotti nyilatkozata alapján Jesé is szerepet fog kapni. Hala Madrid!