Úgy néz ki, hogy nem sikerült megfelelően hűteni vagy fűteni a golyókat, mivel nem mondható, hogy könnyű ellenfelet kapott a Real a BL-ben. Sőt kifejezetten erős ellenfelet kaptunk a Bayern München személyében, a 8 között tehát egy igencsak pikáns párharcra lesz kilátásunk. Kroos, mint ex-bayernes, illetve Ancelotti miatt nagyon várom, hogy miként fog alakulni. (és egy picit azért Carlettónak is szurkolni fogok). De mivel csak április 12-én kerül megrendezésre az odavágó, méghozzá Münchenben, ezért kissé előreszaladtunk, érdemes lenne a soron következő mérkőzéssel foglalkozni. Ma ugyanis Bilbaóba látogatunk el, ahol a San Mamésban kell pályára lépnünk. Jöjjön is a beharangozó! 

 

Mint tudjuk a hónapban ez lesz az utolsó meccs, mivel a válogatott mérkőzések miatt szünet lesz, és legközelebb április 2-án fogadjuk az Alavést. Bizony jól jöhet ez a kisebb szünet, főleg az edzői stábnak, mert alaposan végig kell gondolniuk miként fogják irányítani a királyi gárdát április során. Taktikai szinten fejlődést kell elérni, fejben nagyon ott kell lenni, és bizony rotálni kell, hogy frissek maradjunk. Kilenc összecsapáson kell részt vennie a Realnak, méghozzá olyan ellenfelekkel, mint a Barca, az Atletico, a Valencia vagy a már említett Bayern. Nem lesz könnyű a menetrend, nagyon nem és bizony minden azon a hónapon múlhat. Hogy meddig menetelünk a Bajnokok Ligájában. Hogy milyen helyezésen végzünk a bajnokságban. Vajon sikerülni fog hosszú idő után ismét LaLigát nyerni vagy "csak" a BL jön össze idén is? Netán üres kézzel zárjuk a szezont? Minden az áprilisi teljesítményünkön fog múlni. Szakmai szempontból nagyon érdekes és nehéz kihívás előtt áll Zidane. Meglátjuk mennyire igaz azon állítása, hogy azért él, hogy ilyen párharcokat megvívjon.

Na, de megint elkanyarodtam, úgyhogy vissza a Bilbaóra. Az Athletic Bilbao nagyon érdekes klub amiatt, hogy csak sikerül mindig kialakítania egy egész jó csapatot, pedig elég nagy szigorral válogatják játékosaikat, gondolok itt arra, hogy csakis baszk születésű futballozhat náluk. Még mindig ott futtballozik Aduriz, aki már erősen öregszik, de még mindig nagyon veszélyes csatár. Vezeti is 8 góllal (csak a bajnokságban) a házi versenyt, mögötte egyébként az a Raúl García van 7-tel, akit jól ismerhetünk az Atletico Madridból. Nem a kedvelhető játékosok táborát erősíti, de kétségtelenül veszélyes játékosról van szó. A Bilbao egyébként 4-3-2-1-es formációban játszik, és szeret hátulról gyorsan építkezni, veszélyes, de gyors támadásokat vezetve, amihez megvannak a játékosai. Aduriz nagyon jó befejező csatár, míg a két szélén technikás és nagyon gyors játékosok szerepelnek Muniain és Inaki Williams személyében. Egyedül Mikel San José fog nagyon hiányozni (sérülés miatt) a középpályáról, mert nagy szerepe van a támadásépítésben is. A védelmük viszont stabilnak látszik, Laportéval és azzal az Álvarezzel, aki pár hónapja tért vissza a rákbetegségéből felépülve. 

Inaki Williamsről érdemes még néhány szót ejteni, mivel jelenleg a legnagyobb tehetségük. Több komoly klub is érdeklődik iránta, köztük a Liverpool és a Dortmund. A 22 éves szélsőre mindenképp figyelni kell, mert villámgyors, és igencsak jeleskedik asszisztok terén is, már 5-nél tart a bajnokságban. A Real amúgyis zavarba hozható gyors kontrákkal, ráadásul Williams pont Marcelo oldalán fog támadni, aki azért szeret fent ragadni a támadásokkal. Szóval, nem sok jót ígélr a mi szempontunkból a szereplése. Williams egyébként könnyen lehet, hogy távozik a szezon végén, vélhetően minden attól függ, hogy hányadik helyen végez a Bilbao, azaz indulhat-e nemzetközi hadszíntéren, vagy sem. Jelenleg a 7. helyen állnak, de csak 4 pontra vannak az 5. helytől és még a 4. pozícióban álló Atletico Madrid is fogható lehet. 

A Real házatáján viszont nincs túl sok hír. Amellett, hogy az Emiretessel fotózkodtak, csak a BL sorsolás említhető. Illetve Varane és Pepe visszatérésére is várni kell még, mivel nincsenek megfelelő kondícióban, ahhoz, hogy pályára lépjenek. Ennél fogva Ramos párja Nacho lesz ezen a mérkőzésen. A csapat további része pedig a megszokottak szerint fog alakulni, azaz a gálakezdő fog pályára lépni. Ami nem csoda, mivel a San Mamés is azon helyszínek egyike, ahol csak nagyon keveseknek sikerülhet győzni. Tavaly 1-2-re hoztuk a meccset, de azt megelőző két évben csak egy 1-0-s vereség és egy 1-1-s döntetlenre futotta. Elnézve a Real mostani formáját, mindenképp nehéz meccsre számítok. A Realnak nem fér bele további hibázás, ha a végén a tabella elején szeretne állni kezében a trófeával. Izgalmas meccseket szoktunk itt vívni, így aztán a délutáni kezdés ellenére is érdemes lesz leülni a tv elé és szurkolni.

Kezdés: 16:15

Tv: Sport 1