Zárjuk rövidre az esti meccs kimenetelét, Zidane második bajnokiját is megnyeri. A Gijon utolsó öt meccse vendégként mind zakó volt. Nem nagy tudomány kitalálni, hogy Rafa távozása és ZZ érkezése pozitívan megélő Real legalább kétgólos győzelemmel abszolválja a fordulót. 

 

Army of ZZ

De a meccs eredményén túl van itt néhány lényeges kérdés, amire felelni kell. Ugyan nem mi vagyunk döntési helyzetben, de lelkes szurkolóként részünkről is érkezhet felelet.

A hét elején még kételyeim voltak, hogy mivel lehetne megtölteni a beharangozót, hiszen a Király Kupában kimaxoltuk lehetőségeinket, haknizni nem megyünk, a srácok edzenek és edzenek és edzenek (ZZ szerint fizikailag bőven fejleszthető a gárda) és jó a hangulat és Zidane. Aztán pukkant a bomba, nem verheti el Perez a nehezen megszerzett pénzt pár felesleges, túlárazott játékosra és egy felesleges, irtózatos vagyonba kerülő galaktikusra…

Milyen kérdésekre kell tehát felelni?

Az elsők:
- Le kell-e mondania Pereznek? Ha igen, mikor?

Számos külföldi oldal szánt már karaktereket ennek kifejtésére. Mi is megtettük. Most csak felsorolás szintjén az okok, jelenségek: Casillas, De Gea, Ancelotti out, Benítez in, Cserisev, Benítez out, transfer BAN, Zidane segítőjének (David Bettoni) pozíciója az edzői stábBAN.

Elnökünk az elmúlt fél év során többször kényszerült sajtótájékoztató összehívására. Most, az átigazolási döntés után már nem ő állt a sajtó rendelkezésére, hanem José Ángel Sánchez, általános igazgató és Javier López Farré, a klub jogi igazgatója. Beszédes ez is. Nem nagyon tud már hova hátrálni Florentino. (Talán utólag érthető, hogy az elmúlt három-négy hónapban megjelent posztokban miért volt sokszor megemlítve Perez felelőssége, vizionált távozása.)

Minden alkalommal, amikor kiállt Perez, akkor mindig volt megoldása (Benítez, Zidane), soha nem a klubon belül volt a felelős (a fax, a Szövetség, a Villareal).
Hogy is van az az idézet Rockytól?


“Ne mutogass másra! Ne mondd, hogy nem te vagy a hibás, hanem ő, vagy ő, vagy akárki! Ez gyáva duma.”
 

Tehát, hogyan kellene döntenie elnökünknek?

És hogyan fog dönteni?
 

Második kérdéskör:


A csapat következő meccsei:
• Sporting Gijon (otthon)
• Real Betis (idegenben)
• Espanyol (otthon)
• Granada (idegenben)
• Bilbao (otthon)

Must WinWinWinWinWin

Csak a Bilbao lehet komoly meccs, a többit ellenfelet - őket nem lenézve, de helyén kezelve - le kell győzni.

Viszont kikkel? Ki játsszon ma? Ki játsszon a Betis ellen? És így tovább…


Mert a Király Kupa megadta a lehetőséget a ritkán játszó játékosoknak, hogy ők is lehozzanak egy-egy 90 percet. De most ez nincs meg. Zidane deklarálta: a BBC mindig játszani fog (ha nem lesz sérült tagja). Most ezek után Lucas, Jesé miért tegye oda magát 100%-osan? Lucas miért maradt ki a mostani meccskeretből? Esetleges sérülésről nem tudunk vele kapcsolatban. Isco és James egymást fogják váltani meccsenként? A védelemben Danilo és Dani felváltva szerepel majd? Ramos válla miatt várhatóan Varane többször is játszani fog. Marcinak meg ugye nincs cseréje. Ha nincs sérülés, akkor a Kroos-Modric páros sem lesz megbontva. A heti egy meccs bőven lehetővé teszi, hogy fizikálisan és mentálisan a gálakezdő mindig friss legyen. De ebben az esetben is kérdés a csapatmorálra tekintve, hogy jó-e ez az út? A Gijont, Espanyolt Jesével, Lucassal is vernünk kell, hogy Nachoról és Kázmérról ne is beszéljünk.  A Betist is. Ők az elmúlt öt meccsükön nem lőttek gólt. Vajon mennyi meccset nyertek meg ezen időszak alatt?

A végeredmény szempontjából mindegy, hogy ki játszik, a Gijon nem vihet innen pontot. Beszédes az alábbi kis statisztikai rovat:

Real Madrid (3):
- 52 szerzett gól
- 18 kapott gól

Sporting Gijon (18)
- 16 szerzett gól
- 29 kapott gól

Nekünk őriznünk kell a 3. helyet, hiszen itt lohol a Sárga Tengeralattjáró a nyomunkban. A periszkópjuk a… ööö... csípőnket nyomja. Jelenleg 40-40 pont szerepel mindkét csapat mellett, igaz, mi ma háromra növelhetjük a különbséget. Fogjuk is! A csapatban érezhető a bizonyítási vágy, élvezik, hogy sok a labdás edzés, hogy kiélhetik a jó értelemben vett „alkotói szabadságot” a pályán, nem kell annyira a taktikai fegyelemnek megfelelni, mint Benítez idejében – ez legjobban a csapat sebességében, dinamizmusában köszönt vissza ZZ első meccsén és ez fog ma is. Ha a Gijon – a Deporhoz hasonlóan – nem „sündisznócsuklósmourinhobusszal” készül a meccsre. De ha mégis, akkor most megmutathatja magát Kroos, Luka és James is: átlövésekkel, és Guti-díjas gólpasszokkal.

Zidane lenyilatkozta, amit Benítez nem: "Számomra teljesen egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldo a világ legjobbja.” Ezek után valóban tippversenyt lehet hirdetni, hogy a meccset 15 perces szakaszokra bontva, CR mikor szerzi az első gólját a meccsen. Én az első 15 percre voksolok. További tippeket a kommentmezőbe várjuk.

Ha CR gólját már csak meg kell tippelni, akkor mit várhatunk a Liga leghatákonyabb támadójától, Karimtól és a csapat utóbbi meccsein kiváló formát mutató Bale-től? Gólokat és gólpasszokat.

Fontos, hogy az esetleges gijoni támadásokat magabiztosabban védekezze ki a csapat, mint a Depor ellen. Azt gondolom, a vendégek egy gólt találni fognak, de ha mégsem, annak igazán örülni fogok.

Várható kezdőcsapat: 

Navas - Danilo-Pepe-Varane-Marcelo - Kroos-Modric-James - Bale-Benzema-CR

TV: Sport2, 16.00

És persze: 

Boldog születésnapot, Spártai! 33!