Elérkeztünk a szezon legfontosabb részéhez, mondhatnám, hogy a lényegi részéhez. A blanco hívők fejében egyre többszőr villannak elő a csapattal kapcsolatos hírek, események. A gyomrukban és szívükben egyre fokozódó izgalom teljesedik ki. Bár most bajnoki mérkőzés következik, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a pénteki sorsolás óta már lélekben a Juventus ellen készülünk. S ez nincs másképp velünk, a blog szerkesztőivel se. Az események kezdenek felpörögni, s ehhez mérten az írások mennyisége és sűrűsége is nő. Magam részéről péntek délután óta megannyi poszt ötlet fogalmazódott meg bennem (már csak idő kéne a megvalósításra). És persze a csapat háza táján is hasonló a helyzet, hiszen rendkívül fontos időszak előtt állnak a srácok. Három mérkőzésük van a Bajnokok Ligája elődöntő első meccséig, majd kezdetét veszi egy pokolian nehéz sorozat. Már a jövő szombati Sevilla találkozó is előfutárnak tekinthető, de ami utána jön az még izgalmasabb. Így Ancelottinak se lesznek könnyed hetei. Bár őt azért fizetik, hogy nehéz szituációkra megfelelően reagáljon, hogy kemény döntéseket jól hozzon meg. (Amilyen Ramos szerepeltetése is volt az Atlético ellen). Mindazonáltal fel kell pörgetnie a játékosokat, s emellett némi rotációt is kell alkalmaznia, hogy az élesség se vesszen el - a sérültekről nem is beszélve. Szóval nem lesz fenékig tejfel. Nah, de a mai eseményről se ártana beszélni, ezért rá kell kanyarodnom a Celta Vigo vs Real Madrid mérkőzés beharangozójára. Most ez fog következni!

 

Vajon ma is ő lesz a főszereplő?

Mit tudhatunk az ellenfelünkről? Nos, annyit mindenképp, hogy jelenleg a La Liga 10. helyén tanyáznak, 42 ponttal. Mindezt 23 rúgott és 27 kapott góllal érték el. Ugyanakkor egész jó sorozatban vannak, hiszen az elmúlt 5 mérkőzésükön mindössze egy vereséget és egy döntetlen született, a többi győzelem volt. Ellenünk utoljára december 6.-án léptek pályára. Akkor a Bernabéu-ban 3-0-ra kaptak ki, méghozzá Ronci mesterhármasával.

Többek között ilyen momentumok adódtak azon a találkozón.

A játékuk velünk szemben tulajdonképpen a hosszú indításaikon fog alapulni. Ezt feltételezhetően Larrivey próbálja meg kihasználni, mivel ő a házi gólkirály jelölt, a maga 11 találatával. De Nolito se marad el sokkal, mert 9 alkalommal talált a kapuba, s emellett 11 asszisztot osztott ki. Valószínűleg az Eibar elleni kezdővel fognak kiállni, ami a legjobbnak mondható. Összesen két sérültjük van, Borja Oubina és Carles Plana. 

Na, jó-jó, de kit érdekelnek ezek az információk? Miért éri meg megnézni a mérkőzést? 
Talán a szerdai győzelem főszereplője miatt, mivel a hírek szerint, Chicharito ma is kezdeni fog. (Persze a többi kedvencünket is láthatjuk. Sőt, aki Arbeloa fan az nagy eséllyel láthatja  őt is). Ramos, bár jól szerepelt a középpályán, de most visszatér a védelem közepére, hiszen ezen a találkozón megkockáztathatjuk Illarra és Silva szerepeltetését is. Marcelo szerintem kezdeni fog Coentrao helyén. És miközben a gárda készül a Celta ellen, addig minket a Jesé ügy is foglalkoztathat. Aki esetleg lemaradt volna, az ifjú rapsztárunk nem boldog a csapatban betöltött szerepével, illetve a ténylegesen kevésnek mondható játékidővel. Hovatovább a hírek szerint készen áll, hogy nyáron elhagyja Madridot. 
Carletto reagált is erre:

Yes, I talk with him, and I understand his frustration. As I said, he must be ready because his moment might come just like it happened with Chicharito. But his future is clear, he will stay here for the present and the future.

Marad vagy megy?

Bár tényleg frusztráló lehet Jesé helyzete, de őszintén remélem, hogy békésen fog megoldódni és marad a csapattal, mert a jövőben fontos játékosa lehet a Madridnak. S ha már Ancelottit megemlítettem, a sajtótájékoztatón elmaradhatatlan volt beszámolnia a sérültjeink státuszáról.

Modric could be ready when the season ends, the last game against Getafe. Benzema could be ready in the first leg and Bale will be fit earlier than that, against Sevilla.

Nem lesz egyszerű nélküle!

Benzema visszatér az elődöntőkre, Bale még nála is hamarabb, már a Sevilla ellen rendelkezésre fog állni. Egyedül Modric hiányával kell majd megküzdenünk, ami valljuk be, nem lesz egyszerű. Luka csak az utolsó bajnokira fog játékra alkalmas állapotba kerülni, így legfeljebb a BL döntőjében lehet hasznos számunkra - természetesen csak abban az esetben, ha bejutunk a fináléba. A mai bajnokin pedig  remélhetőleg egy jó kis mérkőzést láthatunk, és ha minden jól megy akkor Real sikerrel zárul! Ráadásul én látni szeretnék egy újabb Chicha gólt. Remek lenne, ha a kis mexikói felpörögne annyira, hogy a következő hetekben ő lenne az egyik húzóember. Még akkor is, ha csak a bajnokságra korlátozódna mindez, hiszen a Sevilla ellen, majd a Valenciával szemben is sokat érhet egy kirobbanó formában lévő Javier Hernandez. Ma nyerni kell, nincs mese! 

Kezdés: 21:00

TV: Sport 1

Várható kezdők: