Kopasz Mesterünk kiadta a jelszót, ennek szerdán igencsak markásan eleget is tettek a srácok, egy félidő alatt (némi spori segédlettel) lesimázva a Sevillát. Na de most egy bajnoki jön, ahol - amellett hogy jó lenne megtartani az előnyt és nyújtani a 38 meccses veretlenségi sorozatot - egy olyan csapat jön hozzánk, aki a 19. helyen az életéért küzd. Ez pedig még a Bernabeu-ban se jelent automatikus győzelmet nekünk, mert a mezek nem nyernek meccset, de szerencsére sérülések ide vagy oda, nincs rá szükségünk hogy ilyet küldjünk be a pályára falból (Danilo szerdai szereplése kivétel). Hajtás után beharang.

 

A Granadáról nem lehet azt mondani, hogy szívesen kerülnének az utunkba. Legutóbbi hat egymás elleni meccsből hat buktával távoztak, tökmindegy hogy otthon vagy idegenben volt-e a csörte, és 2015. április 5-én pedig 9:1-re pakoltuk meg őket húsvét alkalmával, hogy ha már nyuszi (aki egyrészt késik, másrészt Barcás) nem hozott nekik elég tojást, mi pótoltuk gombóccal. De a múltból csak kevesen élnek jól - a Real Madrid nem tartozhat ezek közé, nekünk az számít, ami ma GMT +1-ben a pályán lesz.

1. Veszélyes-e a Granada?

Erre egy régi és szar kockás poénnal hadd válaszoljak: Mi az? Kicsi, sárga (jó, a Granada nem az), és veszélyes? Kiscsibe root password-el. Hát, ha a góllövést nézzük, a Granada nem túlzottan az. 14 rúgott góljuk a második legkevesebb a La Ligában, a 33 kapott pedig a második legtöbb. Ugyanakkor az a 6 döntetlen csalóka, mert az egy pont is pont, de akik ellen elérték, azok közül a Villarreal és a Bilbao az akik komolyabb nevek a listán. A többiek? Valencia, Depor, Betis. Hát ez már nem a '90-es évek vége és 2000-es évek eleje. Ugyanakkor ha csak a mezek mennek ma a pályára (ami kb. elképzelhetetlen, Zidane-t ismerve), könnyen állhatunk annak a bizonyos szervnek a rosszabbik oldalára. Tehát ne hagyjuk hogy a root password-öt használják.

2. Milyen lesz a Real Madrid támadó taktikája?

Ezt egy dologban össze lehet foglalni: Cristiano Ronaldo.

3. Mi lehet a felállás?

Mivel Ramos és Pepe még nincs, a védelem közepén marad a MadridistaSzakáll(és a pályán is)Mester Nacho, és a TanárÚr Varane párosa.


Szélen Marcelo és Carvajal rohangálhat, hacsak Zidane nem dönt úgy, hogy a sportszerűség jegyében Danilo lehet a jobbhátvéd. Jusson ennyi esély az ellenfélnek is, na. Középen a Kroos-Casemiro-Modric hármas lassan már olyan lesz, hogy hozzájuk képest a Rushmore-hegy olcsó utánzat kategória. Pedig ők ott négyen voltak...


Hamesz bizonyítani akar, Isco szintúgy, ebből meg csak mi profitálhatunk. A 4-3-1-2 adja magát, hacsak. Hacsak. Röviden és tömören összefoglalva: minden mellettünk szól, annyira, hogy már kórusban üvölt. De pont az ilyen meccsek lehetnek azok, amiket a legnehezebb megnyerni, mert a másik fél megmakacsolja magát, nem hajlandó a statokkal foglalkozni, hanem küzdeni, harcolni fog. De ha kellően komolyan vesszük a meccset, a Granada legfeljebb szimpatikus vesztes lehet.  GMT szerint 12:00-kor (ami nálunk +1 óra) meglátjuk.


Várható kezdő: Navas - Carvajal, Nacho, Varane,  Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Isco/Hamesz - Ronaldo, Benzema.