Real Madrid Cristiano Ronaldo Sampaoli Sevilla Spanyol Bajnokság La Liga Zinedine Zidane Infleunzára milyen pálinka jó?

Igaz, hogy a harmadik 90 perc vár a két csapatra, de nem mondhatjuk, hogy unnánk, sem azt, hogy unalmas találkozókon vagyunk túl, vagy az várna ránk ma este. A Sevilla az a csapat idén a Ligában, amely a legtöbb helyzetet tudta, tudja kidolgozni a Real Madrid és a Barcelona ellen. Hazai pályán most is ugyanazt várhatjuk tőlük, mint amit csütörtökön bemutattak. Most azonban lesz egy Nasri is a csapatban, aki talán a legfontosabb fogaskerék ebben a gépezetben. Nálunk pedig szinte teljes alkatrészcsere várható. A meccs annyira háromesélyes, hogy tippelésbe se kezdjünk. Csak olvassunk tovább!

 

A spanyol bajnokságot 1929-ben indították útjára. A Real Madrid ekkor már Real Madrid volt és komoly céllal rendelkezett: bajnoki címet akart nyerni. Ezt először 1931-32-ben sikerült, amikor a védelembe (Ciriaco, Quincoces) és a támadósorba is erősítettek (Olivares), azonban már akkor is az „egyensúly” megtalálása volt az edző számára a legfontosabb, így a középpályára érkezett Hilario és Regueiro. A két játékos fáradhatatlan munkája is kellett ahhoz, hogy a kor leggólerősebb spanyol csapatát, az Athletic Bilbaót megelőzzék és első helyen zárják az idényt. A bajnoki címhez, mint mindig, most is kellett egy kiváló kapus. Nos, annak a csapatnak a kapusa a mai napig „köztünk van”, hiszen minden szezon végén kiosztják a Zamora-díjat a Liga legjobb (legkevesebb gólt kapó) kapusának. Ricardo Zamora összesen 15 gólt kapott (18 meccsen). A bajnokság során komoly rotálás volt a csapatban, csupán egy játékos játszott minden mérkőzésen, az edző bízott a keret minden játékosában. A bajnoki címet végül a Les Corts-ban biztosította be a Real. Ha ez így nektek nem sokat mond, kérdezzétek meg valamely Barca-szurkolótokat, hogy hallott-e már a Les Corts-ról, a Barcelona korábbi stadionjáról. Az edző – most már nevezzem nevén: Hertzka Lipót, magyar származású szakember több okból is örök emlékű lesz a Real Madridnál: nem csak az első bajnoki címet szerezte meg a Real Madridnak csapatával, de mindezt veretlenül tette (10 győzelem, 8 döntetlen); a bajnoki címet a(z akkor még nem ősi rivális) Barcelona pályáján biztosította be. Ő az egyetlen magyar edző, aki Spanyolországban bajnoki címet ünnepelt. Sőt, a Liga történelmében csak egy további csapatnak sikerült veretlenül bajnoknak lennie: az 1929-30-as Athletic Bilbaonak.

Real Madrid Cristiano Ronaldo Sampaoli Sevilla Spanyol Bajnokság La Liga Zinedine Zidane Infleunzára milyen pálinka jó?
Ciriaco, Zamora, Quincoces - az első bajnokcsapat három meghatározó tagja

Kedves Olvasó, ez a rövid kis történelmi visszatekintő mutat hasonlóságot Zidane jelenlegi munkásságával kapcsolatban? Azt hiszem, igen: ZZ is rotál (nem csak a sérülteket helyettesíti), a kapus(ai)nk kiválóak idén is, a védelmünk eddig a számok alapján – a bajnokságban – a második legjobb (az AtMával együtt), tovább jelenleg veretlen az edzőnk és csapata.

Viszont közel sem biztos, hogy az is marad. A Sevilla ellen piszok nehéz lesz nyerni. Nem azért, mert jobbak a játékosaik, vagy azért, mert jobb a védekezésük. Hanem mert hazai pályán Sampaoli mester olyan mentalitással küldi ki majd a fiait ellenünk, hogy a kapufát is ketté harapnák, ha azt kérné tőlük.

Igen, hallom máris: a mi edzőnk is ugyanilyen jó, ha nem jobb a motiválásban! Ez is vitathatatlan. Nem akarom elvenni Zidane egyik legkomolyabb erényét. Azt akarom tudatosítani, hogy ez a mai Sevilla a legjobb csapat lesz, amellyel a szezonban eddig szembetalálkoztunk és nincs más nagyobb esélyük a győzelemre, mint ma, egy 90 perces találkozón (szemben a 180 perces Király Kupa meccsen). Hiába vagyunk túl a Dortmundon, az Atleticón, a Barcán, ez az andalúz gárda most fejben és játékban is toppon van. A Barca fejben és játékban sem volt rendben, az Atletico játéka döcögött az ősszel, a Dortmund pedig fejben nem volt topon (érthető, majd tavasz végén, mikor fontos lesz).

Real Madrid Cristiano Ronaldo Sampaoli Sevilla Spanyol Bajnokság La Liga Zinedine Zidane Infleunzára milyen pálinka jó?

Ellenfelünk annyira könnyen tud helyzetet kialakítani, hogy az ember csak fogja a fejét: már megint veszélyes támadással jelentkeznek Nasriék! (Talán csak pár BL-meccsen nem látszódott ez.)

Real Madrid Cristiano Ronaldo Sampaoli Sevilla Spanyol Bajnokság La Liga Zinedine Zidane Infleunzára milyen pálinka jó?

A Barcelona elleni bajnokijukon pontosabb befejezéssel az első félidőben 2-3 gólt szerezhettek volna. Ellenünk a Király Kupa első meccsén szintén több ziccert kidolgoztak – ezen a két meccsen azonban nem értékesítették őket (kellő mennyiségben). A csütörtöki találkozónkon viszont már 3 találatot értek és még legalább fél tucat komoly esélyük volt gólt szerezni. Nem véletlenül lett Nálatok (is) a meccs embere Casilla.

A mai meccsen a legjobb Sevilla vár ránk, ezzel a csapattal még nem játszottunk sem a Király Kupában, sem tavaly augusztusban.

Real Madrid Cristiano Ronaldo Sampaoli Sevilla Spanyol Bajnokság La Liga Zinedine Zidane Infleunzára milyen pálinka jó?
Benzema, lőjj egy gólt! Vagy többet!

Azonban a Sevillára is a legjobb Real Madrid vár. Zidane, a srácok nem a levegőbe beszélnek hetek óta, mely szerint meccsről meccsre terveznek, nem számítanak rekordok, távoli címek, csak a mindig most soron következő 90 (120) perc van előttük.

Nem tudom, hogyan áll majd fel a Gárda, elég sok értelmes lehetőség közül választhat Zidane, ezt beszéljük át a kommentek között. Bár ez igazából csak annyit jelent, hogy ki lesz az az egy ember, aki a Dani-Varane-Ramos-Marcelo-Casemiro-Modric-Kroos-Ronaldo-Benzema sort kiegészíti. Lényeges lesz, hogy Lucas, Asensio, vagy esetleg Kovacic lesz az az egy játékos, aki ott lesz a kezdőben.

Real Madrid Cristiano Ronaldo Sampaoli Sevilla Spanyol Bajnokság La Liga Zinedine Zidane Infleunzára milyen pálinka jó?
Egyikük talán veszélyt jelent majd, ha pályára lép. Danilo viszont biztosan. Ránk nézve. 

Bárhogyan áll is fel a csapat, önbizalomban (az egészséges fajtából) nálunk sem lesz hiány. Ha a játékos képes egyedül végigvinni a labdát a saját térfeléről az ellenfél kapujáig, ha a védő durva laza a büntető lövésénél, ha a vágóképekről a koncentráció és a csapategység köszön vissza, akkor nem kell félnünk, hogy feltett kézzel lép pályára ma a Madrid.

Főleg azért nem, mert a Sevilla védelem bőven sebezhető, ha a támadásra koncentrálnak. Nyilván arra fognak. Azt pedig már csütörtökön láthattuk, hogy mennyire sok helyzetet tudtak kidolgozni a Hablilák a visszavágón (Kroos lövései, Morata helyzetei).

Ha a bajnokságot valóban meg akarjuk nyerni, akkor itt ma nem szabad kikapni, sőt, inkább nyerni kellene. Ebben az esetben a Sevillát hét, a Barcát öt pontra tartanánk – miközben van egy elmaradt meccsünk a Valencia ellen.

Számomra a meccs hangulata, a két gárda hozzáállása a mai meccshez valahogy így néz ki:

 

A meccset a Sport1 közvetíti, 20:45-től.

Ez pedig… a kvíz, amelyben az 1500-as évekig visszatekintő családfakutatások alapján kigondolt kérdések várnak rátok! Vamos!