Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor nagyon kellett

A Real Madrid a BL nyolcaddöntőjében kétgólos előnyre tett szert olasz riválisával szemben. Ahogy azt a felvezetőben megjósoltam, a királyi gárda összekapta magát, és egy nevéhez méltó produkcióval szolgálta ki a közönséget. Örömmel tapasztalhattuk, hogy van még a tartalékban motiváció, bármilyen mélyre is kell nyúlni érte, ha nagyon kell, lehet számítani rá. Nézzük, melyek azok a vonatkozások, amiket érdemes kiemelni erről a mérkőzésről! Összefoglalunk.

0 Tovább

Szoftverfrissítés

A Real Madrid immár a kieséses szakaszban folytatja címvédőként a BL kampányát, és a Napoli nem lesz könnyű ellenfél. A Bernabeuban kell előnyt szerezni szerda este az olaszországi visszavágóra, a Celta jó példa volt a kupában arra, hogy mennyire nem szerencsés az idegenbeli második fordulóra kényszerhelyzetben utazni. A Real a 12.-ért megy, lássuk hogyan kerülhet ehhez közelebb. Beharangozunk!

0 Tovább

Bikafuttatás

Nem csak reményelni merjük hogy az lesz, hanem az előjelek is erősen ezt mutatják, hogy a végén kivéreztetett pamplonai bikának a nemző szerveit megérdemelten elfogyaszthatják habfehér torréádoraink. Az Osasuna mostanában nem fut túl jó szériát, írhatnám ironikusan. Vagy inkább hogy a formájuk leginkább Benzemáéra hasonlít. Kéthetes (kényszer)szünet (köcsög Celta, háháhá!) után néhány még hiányzó, néhány sérülésből éppen visszatérő alapemberrel, de már messze nem B-csapattal megyünk Pamplonába - holott lehet a B-csapat is elég lenne. Tök utolsó a tök első ellen. Hajtás után beharang.

0 Tovább

2016-os visszatekintő

Létezik egy olyan elmélet, amely szerint mai modern világunk történelme nem fog úgy fennmaradni, mint a korábbi évszázadoké tette. Olyannyira felgyorsult a világ és annyira minden az interneten zajlik, hogy egyszerűen nem fogják állni az idő könyörtelen vasfogát, elkopnak. Ki emlékszik már 2, 3, 5 vagy 10 évvel ezelőtti eseményekre? Ami múlt héten népszerű volt, felkapott, az holnapra már elfeledetté válik. Amerikában már van olyan csoport, ami azzal foglalatoskodik, hogy összegyűjti a napi fontosabb eseményeket az egész világról, majd rögzíti digitális és papír alapon is. Így válhat igazán relevánssá, hogy megálljunk egy pillanatra, visszatekintsünk és mérleget készítsünk. Amiből kiderülhet az olvasó számára, hogy honnan indultunk, meddig jutottunk el és mit várhatunk a következő évben.

Másrészt a labdarúgás összetettebb, mint azt sokan gondolják, ezért érdemes több aspektust vizsgálni, mikor képet szeretnénk alkotni egy csapat éves teljesítményéről. Persze ekkor se lehetünk maradéktalanul biztosak ítéletünkben, csakis abban bízhatunk, hogy szimatunkat nem csábította semmi tévútra. Mert "a jó úton járva nem tévedsz el". Az éves hajtás után áttekintő következik.

0 Tovább

A kétarcú szörny ismét lecsapott

Nézed hétről-hétre az összecsapásokat, az utóbbi 1-2 meccs alapján már-már tragikus állapotokat látsz, elhiszed, majd hirtelen megvillantja másik arcát, hogy végképp ne tudd, hogy mi a helyzet. Az pedig már felér egy lutrival, hogy mi lesz a következő párharcokon. Persze nem újkeletű jelenség ez a királyi gárdánál, mert volt már rá bőven példa, de tegnap a Real Sociedad ellen ismét váratlanul ért, és nem hiszem, hogy bárki is ilyen könnyed győzelmet várt, jósolt. Ugyan hazánkban elterjedt, hogy 4-0-ra nyertünk, de "csak" 3 gól született tegnap este. Méghozzá Kovacic, Ronaldo és Morata találatai. Egyébként nem az a legnagyobb gond, hogy egy góllal többet írtak, hanem hogy senki sincs, aki leellenőrizné a másoktól átvett adatokat -pedig csak pár kattintás lenne az egész. Mindenki hibázhat, de erre szolgálna, hogy egy stáb dolgozik a rádióban, az újságnál, így valakinek csak feltűnhetne a hiba. Példának okáért, én is hibáztam a tegnapi beharangban, elegánsan kihagytam Granerót és Canalest az ex-Realos listából, de Norma_vának feltűnt, így javítva lett. Na, de visszatérve a meccsre, az újabb három ponttal, illetve a riválisok bukásával nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé. Nem dőlt még el, mivel látszik, hogy sok váratlan történt a szezon során és még fog is. Mindazonáltal nagyon fontos győzelemmel gazdagodtunk. Hajtás után összefoglalunk!

0 Tovább

Most dől el a bajnokság?

Kritikus időszakot él a Real Madrid, de ez nem lesz újdonság senki számára. Real fanokként nem egyszer fordult elő, hogy több ponton erősen akadozott a gépezet. Ezúttal is homokszemek kerültek bele: a rengeteg sérült, a káoszra hasonlító játék, ami nagyban nélkülözi az elképzelést, szervezettséget. Ilyen körülmények között kerül megrendezésre a Real Madrid-Real Sociedad párharc, amely talán sorsfordító vagy azt eldöntő mérkőzésnek ígérkezik. Vereség esetén tovább gurulhatunk a lejtőn, de egy győzelemmel megállhat a tendencia. Így aztán nem csak a három pont a tét, hanem talán a bajnoki cím is terítékre kerülhet. Márpedig a legtöbb szurkoló ezúttal a LaLigát favorizálja. "Ennek a csapatnak bajnokságot kell nyernie!" Ami nem csoda, mivel BL-t az elmúlt 3 évben 2-szer is nyertünk, de spanyol bajnokságot utoljára Mourinho idején, '12-ben sikerült elhódítani. Beharangozó következik.

0 Tovább

Jelek | Oda a Kupa

Nehéz hozzákezdeni ehhez az anyaghoz. Szeretem, továbbra is nagyon szeretem a Real Madridot és ezzel együtt végtelenül bosszant a Celta elleni kupameccsen látott tömérdek, nehezen magyarázható hiba. Való igaz, hogy számos sérültünk van, olyanok, akik fontos és kezdő játékosok a keretben, mégsem tudom azt mondani, hogy csak ez indokot szolgáltat Zidane elképzeléseire. Már… amennyiben voltak neki elképzelései. Lépjünk bentebb!

0 Tovább

Visszavágjunk?

Tudtuk, hogy leszünk egyszer ebben a helyzetben, amikor érezhetően elindulunk a hullámvölgy negatív oldalán. Nincs szerencsénk, mert nem csupán a játék akadozása és egy-két vereség jelenti ezt az érezhető hanyatlást, hanem mindenki fejében ott motoszkál az aggodalom a sérültekre vonatkozóan. Pepe, Carvajal, Marcelo, Modric, James és Bale. 6 olyan játékos, akik a Carlo időszak 22 győzelmi szériás csapat oszlopos tagjai voltak. Hozzájuk csatlakozik még Ronaldo és Danilo, akik a hírek szerint edzőteremben dolgoztak, a többiektől elkülönítve, bár a keretbe nevezve lettek. Holnap lehetőségünk van fordítani a kupában, a kérdés viszont, amit fel kell tennie magának Zidane-nak, hogy vajon megéri-e kockáztatni? Beharangozóban próbálunk több mindenre kitérni!

0 Tovább

Örülünk? Örüljünk!

40 mérkőzésből álló veretlenségi szériát követő két vereség után fontos lett volna, hogy hazai pályán gálázhasson a csapat. Adott volt ehhez egy olyan vendég gárda, akik 7 mérkőzés óta nyeretlenek, és csupán 5 győzelmet számlálnak ebben a szezonban. A gála elmaradt, a győzelem nem, viszont, ha a srácok a gyepen is úgy élték meg a mérkőzést, ahogy mi a TV-k előtt, akkor a fejekben tovább érlelődhetnek a problémák, hiába zsebeltünk be 3 pontot.

0 Tovább

Félidejéhez érkezett a Liga!

Két vereség után kulcsfontosságú bajnokit játszik a Real Madrid a Malaga ellenében a Santiago Bernabeu stadionban. Nem azért mert erős ellenfél ellen kellene bizonyítania, sokkal inkább az okból fontos, hogy a hazai környezetben elszenvedett vereség után mentálisan rendeződjön a gárda, mert nagyon nehéz időszak előtt állunk. Leendő ellenfelünk kifejezetten rossz formában van, de sajnos a mi kedvenceink sem remekeltek a Celta ellen, így egy sorsfordító találkozóra van szükségünk, mellyel visszatalálhatunk a helyes útra. Beharangozunk.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook