Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mexikói borsó

Nem jött Falcao, Negredo, sőt még Verratti sem. Jött helyettük Javier Hernandez, örülünk vajon? Magam úgy vélem, hogy korai lenne megítélni az átigazolásának helyességét. Ehhez mindenképp időre van szükség, ahogy a csapatnak is, hogy megint összeálljon. Mielőtt nekiálltam megírni e posztot, muszáj volt utánanéznem a kis mexikóinak. Bevallom, hiába néztem anno, a Ferguson éra alatt jó pár MU meccset, Chicharito játékára nem emlékszem. Sajnos a szakértők között sincs egységes álláspont az újonnan igazolt csatárunkról, de az alábbiakban megpróbálom összegyűjteni az erősségeit és a gyengéit. Megpróbálom felvázolni miben lehet hasznukra és miben nem. Mindkét oldalra fel fogok sorakoztatni érveket, tényeket. Lássuk hogyan sikerült…

0 Tovább

Augusztusi értékelő - Idény eleji forma...

...vagy inkább múlt idény végi? Normális esetben nem értékelnénk augusztust, de mivel a szuperkupák miatt öt meccset is játszott a csapat, így már van mit - csak sajnos nem túl pozitívan. Eddig 50%-os a teljesítményünk mind a bajnokságban mind a két Szuperkupában a játékunk viszont...nos az még ezt se érte el... Tömjénezés kevesebb, kritika annál több lesz, de hát ne feledjük, ez még csak az eleje. Hajtás után értékelünk.

0 Tovább

Végre vége... Transfer window 2014!

Véget ért a 2014-es nyári átigazolási időszak, úgyhogy fellélegezhetünk. Nincs több pletyka, nincs több találgatás, végleges a keretünk. Megszokhattuk volna, hogy minden nyáron főszereplők vagyunk és, hogy a legnagyobb neveket hozzák össze velünk. Az újságírók átalakítják a csapatunkat, sztáron jönnek-mennek, mi meg csak elmorzsolunk egy-egy imát lefekvés előtt, hogy csak idén ne legyen nagy változás, ne az utolsó pillanatban legyen mozgás. Nézzük hát hogyan alakult számunkra a transzfer időszak.

0 Tovább

MegBaszkódva...

Hát nem erre számítottunk. Még most is nehéz feldolgozni a tegnapi meccset, mert semmi nem utalt a sallerre. És hiába az elméletek, a lehetséges magyarázatok, Torrente megmondta: ha meg kell, akkor meg kell. Az a legrosszabb, hogy mindezt magunknak köszönhetjük. A srácok pedig remélhetőleg gazdagabbak lettek egy tapasztalattal: 30 perc foci kispályán és teremben elég csak. Megérdemelten kaptunk ki, és megérdemelten győzött a Sociedad. Pedig nem így indult...Hajtás után próbálunk összefoglalni.

0 Tovább

Illarra hazalátogat...

...Xabi most nem. Eljöve a második bajnoki, ahol sok minden kiderül vagy nem - de ebben legalább biztosak lehetünk. A Real Sociedad annak ellenére kedvenc pofozóbábunak ellenfélnek tekinthető, hogy a baszkokhoz sose utazhat nyugodtan egyik csapat se. Miután kizúgtak az EL-ből a Krasnodar ellen, teljes lendülettel koncentrálhatnak a La Liga-ra. Közben mi meg arra, hogy egy elfogadható középpályával álljunk fel...nem lesz könnyű, de a piramisokat se egy nap alatt építették fel. Hajtás után beharang.

0 Tovább

Ezúttal a nyúl vitte a puskát!

Talán mire megjelennek e gondolataim, már egy hét is eltelt a spanyol szuperkupa csalódást keltő összecsapása óta. Ahogy láthattuk, az Atletico sima 1-0-s győzelmével elhódította a trófeát. Maverick kolléga már bravúrosan kifejtette a meccsről alkotott véleményét, így nem is ezt kívánom taglalni jelen írásomban. Sokkal inkább a taktikát venném górcső alá, és ahogy láttuk, kedvenceink nem muzsikáltak túl jól. Ellenben a matracos horda szinte tökéletesen kivitelezte a Cholo által kitalált taktikát. Most álljunk neki a plafonnak és nézzük részletesen a mérkőzést.

0 Tovább

Most mindenki hagyjon! Eligazolt Xabi Alonso...

Reggel van. Korán. Leülök a gép elé az irodában, ahogy szoktam. Álmos szemeim lomhán böngészik végig a szokásos oldalakat: Gmail, FB, Foreign Policy, Science Daily, stb. Végül jön - az év ezen szakaszában magam sem tudom miért, de a szokásoktól nehezen szabadul az ember - a Marca angol oldala. Hirtelen felébredek, a szemem elkerekedik, a szívem hevesebben ver: a Real Madrid eladja Xabi Alonsot... Derült égből villámcsapás. Előbb leforrázva érzem magam, majd mintha hidegzuhany ért volna. A Szőr búcsúzik, és bennem egy kis darab megint meghal a régi lelkesedésből.

0 Tovább

Indul a BL!

Egyre közelebb kerültünk a Bajnokok Ligája kezdetéhez. Ma volt a sorsolás, ami különösen érdekes volt számunkra, hiszen mi vagyunk a címvédők, ezért röviden beszélnék erről Norma_va helyett beugorva! Nem is mi lennénk, ha nem egy újabb kihívást keresnék ebben, hiszen eddig senki nem volt képes megvédeni a Bajnok Ligája címét. Újabb év, újabb kihívásokkal! Nézzük hogyan alakult számunkra a monacoi délután.

0 Tovább

New members of the board!


Új blog, új remények, új lehetőségek. De mivel a megmaradt csapatunk kevés arra, hogy folytassa, szükségünk volt rá, hogy új tagokkal bővítsük ki a szerzők körét. És honnan máshonnan kérhettünk volna fel új olvasószerkesztőket bloggereket, mint az eddigi lelkes olvasók közül? Négy új taggal bővül a csapat, fogadjátok szeretettel az új szerzőket: Equinox, norma_va, sultan2004 és Zizou. Sok sikert kívánunk nekik, és most következzen a bemutatkozásuk.

0 Tovább

Utánérzés

Ahogy telt a nyár, úgy nőtt bennem egy kiadós gyomorgörcs - ami, legyünk őszinték, megszokott egy habfehér drukker esetében. A gyomorgörcshöz természetesen a Mariska-saga, a megy-marad, kell-nem kell megosztottság járult hozzá leginkább, na meg az a tény, hogy a Makelele-féle hibafaktor újra felütötte a fejét Madridban.

0 Tovább

Következő mérkőzés

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Madridi Merengués

blogavatar

Részletes taktikai elemzések a Real Madrid meccseiről, kiváló blogközösség, aktív kommentelők - olvass minket, merengj velünk, ha a híreken és a marketingen túl is érdekel a Királyi Gárda! Csapatunk: IronRock, Maverick, Sultan, Zizou, Norma_va, Baw Jose, Email címünkön elérhettek: madridimerengues@gmail.com

Sérültek

Jelenleg azért imádkozunk, hogy senki se sérüljön meg az előszezon bulimeccsein!

Twitter

Facebook